pohistvo-za-predsobe
Pohištvo Vgradne omare

Pohištvo za predsobe visoke kakovosti

Pohištvo za predsobe predstavlja tisti element vsakega domovanja, ki ga najprej opazimo, ko vstopimo v prostor, saj se običajno nahaja takoj ob vhodu v stanovanje ali hišo. Za razliko od drugih kosov pa je le to namenjeno tako stanovalcem, kot tudi obiskovalcem. Služi namreč temu, da obesimo jakno, odložimo torbo, zložimo čevlje, nataknemo copate ipd. Predstavlja tako rekoč prvi stik z domovanjem in naj bi zato ustvarjalo dober prvi vtis obiskovalcev, obenem pa je to prostor, ki mora biti tako estetski, kot tudi funkcionalen.

moderno-pohištvo-za-predsobe

Običajno je ta element manjših, ožjih dimenzij, saj je najpogosteje stisnjen na hodnik oziroma vežo, zato ga je dobro kar najbolje izkoristiti in urediti v karseda uporaben prostor. Olajšati nam mora prihod v dom in odhod z njega, sploh takrat, ko ga zapuščamo v naglici. Poleg tega pa ne sme biti, glede na dimenzijo in velikost danega prostora, prevelik, saj mora omogočati dober in dovolj širok prehod v druge prostore in iz njih. Pohištvo za predsobe je sestavljeno iz več elementov, običajno pa gre za omaro za oblačila, čevlje, ogledalo in odlagalno površino.

Vgradne omare po meri so pametna in funkcionalna rešitev

Moderno pohištvo za predsobe danes obstaja v več različicah, in sicer so na voljo različni elementi raznovrstnih slogov, materialov in barvnih odtenkov. Pri njegovem nakupu naj bo vodilo predvsem eno, tj. velikost prostora, ki je na voljo. V kolikor je ta velik, si lahko privoščimo nekaj več elementov, če pa je ta manjši, je potreben razmislek o tem, kaj vse bo zajemala. Ta je po navadi sestavljena iz omare oziroma obešalnikov za oblačila in čevlje, ogledala in odlagalne površine, ki je lahko večja ali manjša.

vgradne-omare-po-meri

Najpomembnejši element vsakega takšnega prostora je običajno površina, kamor obesimo svoja oblačila. Alples vam pri tem nudi tako prostostoječe elemente kot tudi vgradne omare po meri. Moderno pohištvo za predsobe po meri te vrste je primerno za sobe, ki imajo na voljo dovolj prostora za vgradnjo tovrstnega elementa. V primerjavi s prostostoječimi elementi pa so vgradne omare neprimerno bolj funkcionalne in se bolje zlijejo s prostorom. Vgradne omare za predsobe po meri so na voljo v različnih materialih, velikostih in barvnih odtenkih, med najbolj priljubljene pa se uvrščajo tiste iz masivnega lesa. Veljajo namreč za najbolj trpežne in se ponašajo z dolgo življenjsko dobo.

Vgradne omare za predsobe z dolgo življenjsko dobo

Vgradne omare za predsobo so primarno namenjene shranjevanju oziroma odlaganju oblačil in čevljev. Predstavljajo bolj funkcionalno in praktično alternativo obešalnikom. Čeprav slednji tudi izpolnjujejo svojo nalogo in jih lahko kljub temu postavimo poleg omare, so te neprimerno bolj praktične. Nudijo nam namreč več prostora, ki pa še zdaleč ni namenjen le odlaganju oblačil, temveč tudi ostalih malenkosti, ki jih sicer potrebujemo, a ne nujno vsakodnevno. Semkaj prištevamo denimo kape, šale, rokavice, manjše dežnike in druge malenkosti.

Alples poleg standardnih kosov nudi tudi vgradne omare po meri, ki se prilegajo velikosti vašega prostora in s katerimi boste izkoristili vsak prosti centimeter. Pri te so na voljo tako višji in večji elementi za oblačila, kot tudi nižji in manjši elementi za denimo shranjevanje čevljev. Poleg omar se običajno nahaja še manjša odlagalna površina za torbe, čevlje in jakne, ki jih rabimo vsak dan in je zato smiselno, da jih imamo takoj na dosegu roke. Prav tako je nujen element tudi ogledalo.

vgradne-omare-za-predsobo

Višje in nižje komode za odlaganje stvari

Predsoba je najbrž najbolj nujen prostor vsakega domovanja, ki ga najprej opazimo, ko se vrnemo domov in je v uporabi vsakodnevno. Pohištvo za predsobe je namreč namenjeno odlaganju stvari, denimo torb in čevljev, ter obešanju jaken. Prav tako tja običajno odlagamo tudi druge malenkosti, kot so denimo ključi, se usedemo, ko si obuvamo čevlje in se pogledamo v ogledalo pred odhodom z doma. Gre za ključni prostor, ki ne sme manjkati v nobenem domovanju.

Za ključni element vsakega tovrstnega prostora veljajo omare (za oblačila in čevlje), ne smemo pa pozabiti na razne odlagalne površine. Pri tem gre lahko za odlagalno površino manjših ali večjih dimenzij, primarno namenjeno odlaganju torb, ključev in drugih pripomočkov, denimo telefona, stvari, ki jih prinesemo iz trgovine ipd. Še posebej uporabne v tem primeru so nižje ali višje komode.

Salon pohištva Ljubljana z razstavljenimi elementi

Salon pohištva Ljubljana je prostor, kjer si lahko v živo ogledate ponudbo podjetja Alples. Pri izbiri in ogledu vam svetuje in pomaga za to usposobljeno osebje. Ker je ta prostor ključen za vsako domovanje, dimenzije pa morajo ustrezati njegovi velikosti, je še posebej pomembno, da natančno premislite o tem, katere elemente bi potrebovali. Prav zato je nujno, da si jih ogledate v živo in pri tem razmislite tudi o barvnih odtenkih in materialih, ki bi najbolje ustrezali vašemu domovanju in dopolnili videz prostora. Z našo pomočjo boste zagotovo izbrali kose, ki bodo tako kakovostni in funkcionalni, kot tudi estetsko dovršeni, z vami pa bodo še dolgo časa.

salon-pohistva-ljubljana