Delovna oprema

Zaščitna oprema

Zaščitna oprema mora omogočati nemoteno in varno delo

Zaščitna oprema se sestoji iz različnih kosov in artiklov, kot so denimo zaščitne rokavice ali delovni brezrokavnik. Skupni imenovalec vsake zaščitne opreme je to, da pomaga ohraniti varnost tistih delov telesa, ki jih ščiti, in s tem našo osebno varnost in zdravje. Zato moramo zaščitno opremo uporabljati vedno, kadar obstoji nevarnost poškodbe ali izpostavljenosti, ki bi jo ustrezna zaščitna oprema lahko preprečila. Tako je koristno, da uporabljamo tudi rokavice za vrtnarjenje in čevlje za vrt, čeprav vrtičkarska opravila sodijo v največji večini primerov v naš prosti čas.

Gozdarski čevlji in zaščitna opremaGozdarska zaščitna oprema je izredno pomembna

Seveda je še posebej pomembna delovna zaščitna oprema, kot je denimo gozdarska zaščitna oprema. Gozdarska zaščitna oprema namreč opravlja izredno pomembno funkcijo, saj gozdarski poklic velja za enega najbolj nevarnih oziroma izpostavljenih. Zato je ključnega pomena, da je gozdarjem vedno na voljo izvrstna in brezhibna gozdarska zaščitna oprema.

Zaščitna oprema mora biti ustrezna ne glede na ceno

Naša varnost in zdravje sta neprecenljiva, zato je izrednega pomena, da uporabljamo ustrezno zaščitno opremo, kadar je to potrebno. Domnevno visoka cena delovne zaščitne opreme ni in ne sme biti razlog za varčevanje. Ne nazadnje zaščito zahtevajo določeni predpisi oziroma zakoni in neuporaba ali navajanje k neuporabi delovne zaščitne opreme je lahko tudi kaznivo dejanje. Kljub temu pa se v našem podjetju trudimo omogočiti čimbolj ugodne cene delovne zaščitne opreme. Menimo namreč, da je varnost posameznika tako pomembna, da morajo biti omogočeni pogoji, da si zaščitno opremo omisli kar čimveč ljudi. Zato skrbimo tudi, da so cene artiklov, kot so denimo rokavice za vrtnarjenje ali čevlji za vrt, čim nižje. V poklicih, kot je gozdarski, pa je kvalitetna gozdarska zaščitna oprema lahko razlika med življenjem in smrtjo. V teh primerih je absolutno potrebno res uporabiti le najboljšo in brezhibno delovno zaščitno opremo.