Protiurezne železne rokavice
Delovna oprema

Rokavice za delo

Rokavice za delo so pomemben faktor varnosti pri delu

Rokavice za delo so ključne v skoraj vsakem procesu fizičnega dela. Naše roke so občutljive, kakor vsi drugi goli deli našega telesa, zato ga moramo v razmerah, ko bi lahko prišlo do poškodbe, ustrezno in primerno zavarovati. Roke so tiste, s katerim opravimo največ dela, zato so še dodatno izpostavljene raznim neugodnim vplivom. Pri delu si zato vedno nadenimo rokavice za delo. Četudi je nevarnost poškodbe le neznatna, je prav, da uporabljamo rokavice za delo. Obstaja veliko zelo različnih vrst in tipov zaščitnih rokavic. Delavske rokavice so tako različne, ker opravljamo veliko različnih vrst dela. V zimskem času denimo uporabljamo podložene usnjene rokavice. V zdravstvu pa uporabljamo lateks rokavice. Čeprav so lateks rokavice najtanjše pa je včasih prav od njih odvisno življenje tistega, ki jih uporablja ali tistega, ki ga orokavičeni zdravstveni delavec zdravi oziroma neguje.

Protiurezne železne rokaviceRokavice za delo vseh vrst dobite pri nas ugodno

V našem podjetju vam poleg najrazličnejših zaščitnih rokavic nudimo tudi vse druge potrebne dele zaščitne obleke in druge zaščitne opreme, kot sta denimo varnostni brezrokavnik ali na primer delavske kratke hlače. Prav zaščitne rokavice pa so tiste, po katerih se pojavlja največ povpraševanja. In prav je tako, saj je dobro, da delavske rokavice nemudoma zavržemo, kadarkoli so poškodovane, izrabljene ali pa kakorkoli drugače več ne zagotavljajo stoodstotne varnostne zaščite. Zaščitne rokavice, kot so denimo podložene usnjene rokavice, zagotovo niso tisti del varnostne opreme, na katerem bi bilo varčevanje primerno. Že preprečitev najmanjše poškodbe s pomočjo rokavic za delo je neprecenljiva.

Lateks rokavice pogosto odločajo o življenju in smrti

Lateks rokavice so tiste rokavice za delo, brez katerih si normalnega življenja ne predstavljamo več. Lateks rokavice so kot zaščitne rokavice nepogrešljive predvsem v zdravstvu, kjer so življenjskega pomena. Pred okužbami namreč ščitijo tako paciente, kakor tudi zdravstvene delavce. V nekaterih primerih, ki niso tako redki, bi bile tovrstne okužbe usodne.