Nizkoenergijska hiša
Gradnja Montažne hiše

Montažne hiše | Marles – najboljši ponudniki montažnih hiš

Gradnja pasivne hiše oz. montažne hiše ima pred klasično gradnjo celo vrsto prednosti. Morda je med njimi najpomembnejša prav ta, da je hiša postavljena in vseljiva zelo hitro. Ne gradi se je namreč na parceli, kjer bo objekt stal, pač pa ponudniki montažnih hiš, večino montažnih elementov izdelajo v industrijski hali, v nadzorovanih pogojih ter jo sestavijo na parceli sami. To je za gradnjo pasivne hiše (ali nizkoenergijske) velika prednost, saj je ta neodvisna od vremena.

Tako se lahko kupci v velike in majhne montažne hiše vselijo že v nekaj mesecih, v klasično grajeni objekt, pa zaradi potrebnega sušenja, v najboljšem primeru, v dobrem letu in pol.

Pasivne hiše, nizkoenergijske in ostali tipi montažnih hiš, so izjemno potresno varne zgradbe. Potresne sunke učinkovito ublažijo kvalitetni spoji med stenami, prav tako pa so nosilni elementi preverjeni s preizkusi v laboratorijih in izračuni profesionalcev. Takšna gradnja pasivne hiše se odlično obnese tudi na območjih, znanih po močnih vetrovih.

Montažne hiše Marles

Najboljši ponudniki montažnih hiš zagotavljajo tudi učinkovito požarno in poplavno varnost

Zaradi uporabe negorljivih materialov, montažne hiše zagotavljajo dobro požarno varnost, kar v podjetju Marles d. o. o. dokazujejo z ustreznimi certifikati, podeljenimi od OiB. Lesene konstrukcije so impregnirane s kameno volno, ki je negorljiva in obdane s posebnimi, ognjevarnimi lesenimi in mavčnimi ploščami.

Mnogi pomislijo na poplavo, ko razmišljajo o gradnji nizkoenergijske ali pasivne hiše, kar vzbuja določene dvome. Pri tem naj omenimo le to, da se v primeru razlitja, les mnogo hitreje posuši kot zidovi klasično grajenih objektov, prav tako je izolacija majhne montažne hiše zamenjana le v nekaj dneh. Obnova po poplavi je torej enostavnejša, bolj učinkovita in hitrejša.

Najpomembnejša lastnost kakovostne in moderne montažne hiše, pa je zagotovo njena energetska učinkovitost, katero je mogoče doseči s primerno izolacijo, pravilno izdelanimi temelji, kakovostnim stavbnim pohištvom in dobro kritino.

Tudi zvočna izoliranost je izjemnega pomena, saj omogoča mir, tišino in intimo v objektu, kar si nedvomno vsakdo želi za svoj dom.

Gradnja montažne hiše

Zakaj so majhne montažne hiše postale tako priljubljene?

V zadnjih letih ponudniki montažnih hiš, pri kupcih zaznavajo zanimanje za majhne montažne hiše, z velikostjo stanovanjske površine nekje med 50-90m2. Takih je v ponudbi na trgu precej, druži pa jih zelo podobna, funkcionalna razporeditev prostorov.

Skoraj praviloma se v pritličju nahajajo kuhinja, jedilnica in dnevna soba, običajno združene v velik, svetel osrednji prostor. Dodani sta še manjša shramba in kopalnica. V prvem nadstropju pa se nahajata dve večji ali tri manjše sobe, hodnik in večja kopalnica, kar je popolnoma dovolj za povprečno družino ali par.

Nizkoenergijska hiša