Toplotna črpalka Coolwex
Ogrevanje in hlajenje

Toplotne črpalke za ogrevanje

Toplotne črpalke za ogrevanje Coolwex Extreme so pametna izbira

Toplotna črpalka CoolwexToplotne črpalke za ogrevanje izkoriščajo različne snovi – okoliški zrak, toploto iz zemlje ali toploto voda, tako nadzemnih kot podzemnih. Izbira tipa toplotne črpalke za ogrevanje mora biti zato prilagojena konkretnemu okolju, kjer bo črpalka v rabi; pri nekaterih vrstah toplotnih črpalk je sicer pred vgradnjo potrebna pridobitev gradbenega dovoljenja, vendar pa se vam bodo zaradi njihove posebne učinkovitosti dodatni stroški zagotovo že kmalu povrnili.

 

Toplotne črpalke za ogrevanje zagotavljajo velik prihranek

Ne glede na tip toplotne črpalke za ogrevanje, s katero je sicer mogoče ogrevati tako prostore kot sanitarno vodo, bo nakup naprave poskrbel za dolgoročno zmanjšanje porabe električne energije – stroški se v večini primerov najmanj prepolovijo, tovrsten način ogrevanja pa predstavlja tudi manjšo obremenitev za okolje. Sodobne toplotne črpalke za ogrevanje so poleg tega tudi enostavne za upravljanje in vzdrževanje. Zaradi dejstva, da gre za ekološki način ogrevanja, je mogoče pridobiti tudi subvencijo za nakup izbrane toplotne črpalke za ogrevanje.

 

Ključne odlike toplotne črpalke Coolwex Extreme

Toplotne črpalke Coolwex Extreme trenutno veljajo za ene najzmogljivejših in najučinkovitejših naprav na tržišču, pomembna prednost toplotnih črpalk Coolwex Extreme pa je tudi ta, da spadajo med najtišje toplotne črpalke za ogrevanje. Izdelava toplotnih črpalk Coolwex Extreme poteka na osnovi najsodobnejših znanstvenih dognanj in tehnoloških pristopov, zato je grelno število (t. i. koeficient učinkovitosti), ki ga dosegajo, nadpovprečno visoko. Toplotne črpalke Coolwex Extreme je mogoče v toplejših mesecih uporabljati tudi za hlajenje prostorov, mesečni stroški pa so lahko z njihovo pomočjo tudi do trikrat nižji.