Polaganje gotovega parketa
Parket

Polaganje gotovega parketa ponuja številne prednosti

Polaganje gotovega parketa, ki je možno v vseh prostorih vašega doma, pa tudi v poslovnih objektih ipd.,  ima v primerjavi s polaganjem klasičnega parketa precej prednosti, kar odtehta tudi nekoliko višjo ceno, ki jo boste morali v povprečju odšteti za gotovi parket. Cena/m2 je sicer odvisna od različnih dejavnikov (skupna površina, konkretna vrsta parketa itd.), zato je priporočljivo, da izbranega ponudnika zaprosite za natančnejši izračun končnih stroškov, pri čemer ne pozabite preveriti, ali cena parketa na m2 vključuje tudi montažo oziroma polaganje.

Polaganje gotovega parketaEnostavno in hitro polaganje gotovega parketa

Glavni razlog, zaradi katerega je polaganje gotovega parketa tako preprosto, je, da ta tip parketa ne zahteva kasnejše obdelave (lakiranje, oljenje, brušenje), ki je načeloma nujna pri klasičnem parketu. Celoten postopek polaganja gotovega parketa je tako časovno precej manj zamuden kot pri običajnem parketu. Hoja po gotovem parketu je možna že zelo kmalu – v povprečju je dovolj, če počakate en dan. Seveda pa se lahko v prihodnosti kadar koli odločite za nanos dodatnega premaza, kar bo osvežilo videz parketa in mu povrnilo prvotni sijaj.

Lahko polaganje gotovega parketa izvedemo sami?

Relativno enostavno polaganje gotovega parketa pa ne pomeni, da je mogoče postopek izvesti brez pomoči strokovnjaka. Polaganje gotovega parketa namreč zahteva kar precej natančnosti in dobrega poznavanja uporabljenih materialov, predvsem posebnega lepila, saj bo vaš novi parket le tako opravljal predvideno funkcijo. Površno polaganje gotovega parketa lahko občutno zmanjša njegovo življenjsko dobo in oteži  vzdrževanje, zato vam vsekakor svetujemo, da delo prepustite izkušenemu mojstru.