Poceni parket
Parket

Poceni parket, ki je hkrati tudi kakovosten? Vsekakor!

Poceni parket zbuja pri mnogih kupcih skepso. Prepričani so namreč, da bo prihranek zgolj navidezen, kratkoročen, na dolgi rok pa se bo poceni parket izkazal za manj trpežnega in težavnejšega za vzdrževanje. Vendar pa to ne drži povsem … Glavni kriterij, na podlagi katerega bi bilo mogoče govoriti o (ne)kvalitetnem parketu, namreč nikakor ni cena. Tako lahko tudi poceni parket odlično izpolnjuje svoje naloge.

Poceni parketKaj odlikuje kakovosten parket?

Težko se je sicer izogniti temu, da je pri izbiranju parketa (naj bo to klasični ali t. i. gotovi parket) cenik ena prvih stvari, ki jih preverimo. Vendar pa vam svetujemo, da pred dokončno izbiro opravite malce bolj poglobljeno primerjavo med vrstami parketa, ki so vam na voljo. Seveda je pomembno, da se izbrani parket ujema z opremo prostora, vendar pa je ta kriterij precej subjektiven. Po drugi strani lahko vendarle govorimo o nekaterih objektivnih lastnostih kakovostnega parketa; ta mora biti karseda trpežen oziroma zagotavljati čim boljšo zaščito pred mehanskimi in kemičnimi poškodba, seveda ob upoštevanju navodil za vzdrževanje. Na tržišču pa lahko z malce potrpežljivosti odkrijete poceni parket, katerega lastnosti ustrezajo glavnim kriterijem kvalitete.

Kako si zagotoviti še posebej poceni parket?

Redno spremljanje akcijskih ponudb je eden od najboljših načinov, da si zagotovite poceni parket, ki je tudi kakovosten. To seveda pomeni, da boste morali menjavo parketa načrtovati dovolj zgodaj, vendar pa si lahko tako zagotovite tudi izjemno poceni gotovi parket. Cenik vam tako ne bo povzročal nepotrebnih sivih las, vaš novi parket pa vas bo s svojim nespremenjenim videzom razveseljeval še dolga leta.