Izolacija

Zvočna in toplotna izolacija notranjih sten z naravnimi materiali

Stene vsake stavbe je treba izolirati. Izolacija notranjih sten in tal je pomembna zaradi dveh dejavnikov, in sicer zaščite pred temperaturo in hrupom iz zunanjega okolja ali sosednjih prostorov. Ne glede na to, katere vrste toplotno izolacijo si izberete, notranjo ali zunanjo, upoštevajte tudi druge dejavnike poleg cene. Izolacija za notranje stene z naravnimi materiali je namreč mnogo bolj zdrava tako za tiste, ki preživljajo svoj čas v nekem prostoru, kot za okolico oziroma naravo. Dejstvo, da je vaša izolacija notranjih sten naravna, pomeni, da s svojim bivanjem ne ogrožate ne sebe ne narave in da ste se v največji možni meri izognili različnim toksinom, ki jih vsebujejo nekatere druge vrste izolacije.

Toplotna izolacija notranjih sten z ekopaneli

Izolacija notranjih stenEkopaneli so pravzaprav že sami na sebi izolacija, a so tako trdni in kakovostni, da jih lahko uporabimo tudi za samostojne predelne stene, razmejitev prostorov, notranje obloge, spuščene strope, mansardne obloge, garače ali celo kot zunanje stene. Kot toplotna izolacija za notranje stene (cene so odvisne od površine in namena) izpolnjujejo vse zahteve za varnost in kakovost, saj so izdelane iz žitne slame in recikliranega papirja. Izolacija notranjih sten z ekopaneli je hitra in natančna, skladne pa so tudi s standardi nizkoenergijske gradnje.

Izolacija notranjih sten z lanom, slamo, konopljo, lesnimi sekanci …

Na podlagi dokazov, kakšno škodo povzročamo ljudje s svojo prisotnostjo svojemu okolju, postaja vedno pomembnejše tudi to, da skušamo čim bolj zmanjšati naš negativen vpliv na naravo. Izolacija notranjih sten in izolacija tal, ki je narejena iz naravnih materialov, kot so slama, lan, konoplja, trstičje, lesni sekanci itd., je korak v pravo smer. S takšno izbiro namreč po eni strani sebi in svoji družini omogočimo zdravo in neobremenjujoče življenje doma, po drugi pa s svojo prisotnostjo zmanjšamo vpliv na okolje. Naravni materiali so namreč izdelani po ekološkem postopku, prijazni do narave so med uporabo, obenem pa jih lahko po uporabi varno recikliramo.

Več informacij dobite na spletni strani ali v trgovini v Ljubljani!