Izolacija

Naravna toplotna izolacija fasade za zdravo bivalno okolje

Toplotna izolacija fasadeZa zdravo in s škodljivimi snovmi neobremenjeno okolje je naravna toplotna izolacija fasade izjemno pomembna. Če je namreč izolacija fasade (debelina v tem primeru ni pomembna) polna nevarnih snovi in toksinov, se ti dnevno sproščajo v naše bivalno ali delovno okolje. Z naravnimi materiali, kot so lesna vlakna, konoplja, lan ali trstičje bomo naredili marsikaj dobrega tako za svoje zdravje oziroma zdravje svoje družine kot tudi za naravo in njene prebivalce. Pri izbiri izolacije mnoge pretirano skrbi cena. A toplotna izolacija fasade je dokazano dolgoročno ugodna, hkrati pa so naravni materiali bistveno bolj zdravi. Oglejte si ponudbo podjetja Zeleni zajec in poskrbite zase in za naravo.

Toplotna izolacija fasade – debelina in cena

Tako kot pri vseh drugih vrstah izolacije je tudi naravna toplotna izolacija fasade odvisna od tega, kakšen je vaš namen oziroma kaj želite z njo doseči in seveda od vrste izolacije. V toplejših krajih z zmernejšimi temperaturami je lahko kljub slabši ali tanjši izolaciji stavba dovolj segreta, medtem ko je na hladnejših področjih toplotna izolacija fasade bistvenega pomena za udobno bivanje. Kakorkoli že – naravni materiali o zdravju mnogo bolj prijazni, zato je najboljša naravna izolacija fasade. Tako se boste izognili vsem neprijetnostim, ki so lahko posledica najrazličnejših toksinov, ki se znajdejo v ‘klasični’ izolaciji.

Naravna izolacija fasade za čistejše okolje in trajnostni razvoj

Ljudje se k sreči vedno bolj zavedamo, kako pomembna je skrb za naše okolje in kakšen neverjeten vpliv (žal večinoma negativen) imamo na naravo. Vsaka malenkost šteje, zato je naravna toplotna izolacija fasade dobrodošel prispevek k skrbi za naravo. Poleg tega, da omogoča zdravo bivalno okolje, je takšna fasada prijazna do narave, saj pri izdelavi porabimo malo energije, ker je izdelana iz naravnih materialov, pa omogoča reciklažo in ne tako ne obremenjuje okolja. Vedno znova se izkaže, da je najboljša naravna toplotna izolacija fasade. Cena in debelina sta odvisni specifičnih pogojev in želja.

Oglejte si našo ponudbo na spletni strani!