Toplotna izolacija fasade in tal
Izolacija

Toplotna izolacija

Toplotna izolacija prinaša prihranke in večje udobje

Kakovostna toplotna izolacija je bistvenega pomena, saj bistveno zmanjša porabo energije za ogrevanje ali hlajenje. To pomeni, da z dobro toplotno izolacijo dosežete nižje stroške ogrevanja in prihranite, zato se vam izplača izbrati le najboljše materiale.

 

Toplotna izolacija je odvisna od okolja oziroma lokacije in namembnosti stavbe

Toplotna izolacija fasade in talNaša toplotna izolacija oz. izolacijske plošče Fibran so primerne tako za izoliranje bivalnih kakor tudi poslovnih prostorov, a morda je najbolj bistvena prav toplotna izolacija fasade. Fasadni ovoj je izjemnega pomena, a je trajna toplotna izolacija fasade odvisna od izbora izolacije in končno tudi izvedbe. Katero fasadno izolacijo boste izbrali, je odvisno vsaj od lokacije objekta in njegove namembnosti ter izpostavljenosti same fasade in pa kakšen zaključen videz fasade želite. Učinkovito izolacijo si je najbolje zagotoviti ob novogradnji, seveda pa jo je možno izvesti tudi na starejših objektih.

 

Toplotna izolacija fasade preprečuje prehod toplote poleti in pozimi

Zakaj so kvalitetni materiali tako pomembni? Ker lahko fasada predstavlja tudi do štirideset odstotkov toplotne izgube stavbe. Od izbire ustreznega materiala so odvisne toplotne izgube pozimi in s tem stroški ogrevanja, pregrevanje poleti, pa tudi raven hrupa. Vse to močno vpliva tudi na življenjsko dobo konstrukcije in predvsem vaše udobje. Toplotna izolacija fasade z našimi fasadnimi ploščami je najkakovostnejša in primerna v vseh okoliščinah. Plošče Fibran omogočajo številne možnosti zaključnih slojev oziroma fasadnih oblog, praktično ne vpijajo vode in zdržijo tudi večje tlačne obremenitve. Ker preprečujejo toplotne mostove, jih uporabljamo tudi na okenskih ali vratnih špaletah, balkonih, napuščih in podobno. Ne pozabite pa niti na izolacijo na prehodu med kletnim zidom in fasado oziroma coklom. Ta je močno izpostavljen vlagi, zato je potrebna tako hidroizolacija kakor tudi toplotna izolacija iz vodoodpornega materiala. Seveda, pa je pravilen izbor materialov ključnega pomena za kakršno koli izolacijo, tudi za toplotno izolacijo podstrešja, ki je, posebno če imate mansardo nekoliko zahtevnejša, poskrbeti pa je potrebno tudi za izolacijo tal, stropov, streh in celo bazenov. Za pomoč se lahko vedno obrnete na naše strokovnjake, ki vam bodo gotovo pravilno svetovali.