Krovstvo ravne strehe
Strešna kritina

Krovstvo

Krovstvo je tisto, od katerega je odvisen uspeh vaše strehe

Krovstvo je dejavnost, ki je cenjena, vendar absolutno premalo. Krovci so namreč tisti, ki poskrbijo, da bo vaš objekt varen pred vodo, za katero pravijo, da je naravni element. Stara modrost krovcev je, da voda vedno najde pot. Zato je naloga vsakega krovstva, da vodi onemogoči prav vse poti. Če krovci pustijo le eno luknjico, eno pot, bo voda pritekla v objekt in stranka bo zelo nezadovoljna. Še posebej kompleksno pa je krovstvo za ravne strehe.

 

Bolj ravna je streha, bolj kvalitetno krovstvo potrebujete

Krovstvo ravne strehePri poševnih strehah jo lahko krovstvo še odnese, če storijo kakšno majhno napako ali dve, ker voda hitro odteka s strehe zaradi velikega naklona. Pri krovstvu za ravne strehe pa prostora za napake ni. Krovstvu za ravne strehe se namreč še tako majhna in na videz nepomembna napaka hudo maščuje. Majhna luknjica na področju ravne strehe je še slabša kot velika luknja, saj to pomeni, da bo voda počasi uničila vso toplotno izolacijo pod kritino za ravne strehe, kar seveda pomeni toliko več stroškov in nevšečnosti. Zato se s krovstvom za ravne strehe ukvarjajo le najboljši krovci. Seveda se med seboj krovstva za ravne strehe razlikujejo po ceni. To je gotovo jasno vsakomur. Na trgu je pač tako da so nekatera krovstva cenejša, druga pa dražja. Le malokdo pa se zaveda, da se med seboj krovstva za ravne strehe razlikujejo tudi po detajlih.

 

Krovstva za ravne strehe imajo različne pristope

Seveda je pri krovstvu za ravne strehe pomembna cena. Razumljivo je, da se bo človek raje odločil za tisto krovstvo, ki ponuja nižjo ceno za enako storitev, kot jo denimo ponuja dražji konkurent. Toda pri ceni oziroma izboru krovca svetujemo previdnost. Preden sprejmete odločitev, ki bo za vašo streho v vsakem primeru usodna, vam predlagamo, da preverite, kakšne detajle uporabljajo različna krovstva za ravne strehe. Mi uporabljamo najboljše in tehnološko najbolj dovršene: naša kritina je pametna in vas bo o puščanju in točni lokaciji preboja obvestila kar sama.