Toplotne črpalke za sanitarno vodo
Ogrevanje in hlajenje

Tolpotne črpalke za sanitarno vodo

Toplotne črpalke za sanitarno vodoToplotne črpalke za sanitarno vodo – enostavna in izjemno varčna rešitev

Med različnimi sistemi za ogrevanje sanitarne vode energijsko najcenejšega predstavljajo toplotne črpalke. Toplotna črpalka za sanitarno vodo namreč črpa energijo iz okolja (iz zraka, podtalne vode ali zemlje), poraba elektrike, s katero poskrbi, da se sanitarna voda segreje na 55°C, pa je nizka. Nekaj prihranimo tudi pri gradnji: ne potrebujemo velike kurilnice, kotlovnice ali drvarnice, saj sta notranja enota in zalogovnik dokaj majhna in ju lahko postavimo skorajda kamorkoli. Najbolje jo je postaviti v prostor, v katerem je temperatura zraka čim višja. To je lahko klet, shramba, bivalni prostor, lahko pa jo postavimo tudi na prosto. Preprosto in poceni je tudi vzdrževanje toplotne črpalke za sanitarno vodo.
Glede na vir toplote ločimo toplotne črpalke za sanitarno vodo voda-voda, zemlja voda in zrak- voda. Slednja je najpogostejša različica, saj je toplotna črpalka zrak-voda primerna tudi za radiatorsko ogrevanje, ki še vedno velja za najbolj razširjen način ogrevanja.

 

Toplotna črpalka primerna tudi za radiatorsko ogrevanje

Radiatorji, grelna telesa, ki oddajajo toploto s konvekcijo in sevanjem, so najpogostejša ogrevalna telesa, po katerih se toplota prenaša iz centralnega sistema. Zaradi sodobne oblike in širokega barvnega spektra je radiator pogosto tudi del pohištvene opreme. Ogrevanje doma in sanitarne vode z radiatorji je danes še vedno precej razširjeno, za čim nižje stroške ogrevanja pa poskrbi toplotna črpalka.
Za čim bolj učinkovito radiatorsko ogrevanje s toplotno črpalko je zelo priporočljivo, da povečamo površino radiatorjev oziroma jih ustrezno dimenzioniramo in s tem znižamo temperaturo, potrebno za njihovo ogrevanje, strošek pa se pri obratovalnih stroških toplotne črpalke za sanitarno vodo in radiatorsko ogrevanje povrne v letu do dveh.

 

Toplotne črpalke za sanitarno vodo Coolwex Extreme

Dolgoročno najbolj ekonomičen vir ogrevanja sanitarne vode in vašega doma predstavlja toplotna črpalka za sanitarno vodo Coolwex Extreme. Poraba elektrike za ogrevanje sanitarne vode je lahko s to toplotno črpalko tudi do trikrat nižja. Zasluga za to gre elektronsko ekspanzijskemu ventilu, rotacijskemu kompresorju z višjo grelno močjo ter višjemu grelnemu številu.
Toplotna črpalka za sanitarno vodo Coolwex Extreme pa ni znana le po tem, da je poraba elektrike za njeno delovanje nizka. Odlikujeta jo tudi tiho delovanje in daljša življenjska doba.

Zakaj se torej ne bi odločili za nakup toplotne črpalke, s katero boste poskrbeli tako za toplo sanitarno vodo kot topel dom, vaša poraba elektrike pa bo nižja kot kadarkoli prej? Toplotna črpalka Coolwex Extreme bo poskrbela tudi za učinkovito radiatorsko ogrevanje. Obiščite nas.