Balkona Ograje

Steklene ograje za estetsko dovršen bivalni ali poslovni objekt

Steklene ograje so vedno bolj priljubljena oblika ograjevanja prostorov, še posebej ko razmišljamo o novem objektu ali obnovi hiše. Steklo je kot gradbeni material v zadnjih letih doživel vrsto tehnoloških izboljšav in ker ima tudi izjemno estetsko vrednost, ga najraje uporabljamo za steklene balkonske ograje, steklene stopniščne ograje ali za zunanje steklene ograje za terase ter bazene. Steklene ograje namreč učinkujejo izredno lahkotno, kljub svojemu elegantnemu in krhkemu izgledu pa so zelo varne in s tem primerne za različne namene.

Steklene balkonske ograje za več estetike in udobja

Namesto tradicionalnih lesenih ograj se vedno bolj odločamo za steklene balkonske ograje, steklene stopniščne ograje ali ograje za terase, saj nam poleg varnosti nudijo tudi lepši razgled. Medtem ko lesene ograje zahtevajo kar dosti vzdrževanja, so steklene balkonske ograje enostavne za čiščenje in vzdrževanje. Tudi steklena stopniščna ograja je vedno bolj priljubljena, saj estetsko popestri izgled notranjosti ali zunanjosti poslovne stavbe ali domače hiše. Steklene balkonske ograje so dobra rešitev za ločevanje med dvema stanovanjskima balkonoma, saj ustvarijo estetsko bariero, zaradi katere lahko še naprej uživamo v svoji zasebnosti, obenem pa imamo še vedno zadosti svetlobe in razgleda.

Zunanje steklene ograje iz kaljenega stekla za večjo varnost

Steklene ograje so kaljene ali lepljene ter naknadno popeskane z različnimi vzorci, prelepljene s samolepilnimi folijami oziroma emajlirane. S posebnimi nosilci se elementi steklene ograje pričvrstijo na nosilno konstrukcijo, ki je lesena, železna ali narejena iz nerjavečega jekla. Za posebno varnost zunanjih steklenih ograj poskrbi kaljeno steklo, ki se ob morebitnem udarcu razbije na drobce, enako kot avtomobilske šipe. Ker razpade na tako majhne delce, je povsem varno. Če razmišljate o nakupu in montaži steklene ograje, se obrnite na strokovnega ponudnika, ki vam bo glede na vaše potrebe in situacijo svetoval primerno izbiro.