Strešna kritina

Kateri so trenutno najboljši strešniki na trgu?

Glede na to, kako se kažejo smernice globalnega segrevanja, ki ga povzroča človek s svojim ravnanjem, se nam ne obeta nič dobrega. Če se nam zdi Avstralija zaradi vseh požarov, poplav in na koncu še toče trenutno stanje, ki si ga ne moremo niti predstavljati in ne verjamemo, da se lahko takšne razmere pojavijo pri nas, pa je resnica ravno obratna. Zato je prav, da se na take razmere pripravimo še preden nas doletijo. Ne nazadnje smo imeli tudi pri nas že ekstremne vremenske razmere v prejšnjih letih in potem bentimo nad Arsom, ker ni izdal opozorila. A kaj bi naj pomagalo opozorilo pred orkanskimi sunki vetra za streho? Nič, strešniki so in bi bili v vsakem primeru poškodovani. Zato se morajo danes kupovati le najboljši najboljši strešniki, ki so trenutno na voljo.

Kateri so najboljši strešniki?

Žal se kljub visoki ceni glineni strešniki ne morejo uvrstiti v to kategorijo, saj je streha ob toči velikosti golf žogic čisto preluknjana. Samo poglejte si glinene strehe v Črnomlju pred dvema letoma, kako so strešniki popokali. Glede na to, da je kritina številnih različnih proizvajalcev, ki spadajo v najvišji cenovni rang, narejena iz gline, se verjetno sprašujete, kateri so najboljši strešniki, ki sploh še ostanejo na izbiro. Odgovor je pravzaprav čisto enostaven, in sicer strešniki Gerard. Te so narejeni v osnovi iz pločevine, dodatno pa so obliti še s posebnim premazom, ki jih naredi tako trdne, da jih tudi toča premera 10 cm in več ne poškoduje. Če želite še en bolj ekstremen vremenski pojav, tudi orkanski vetrovi, ki pihajo s hitrostjo 160 km/h strešnikov nič ne poškoduje, prav tako pa strešniki ostanejo povsem na svojih mestih.

Kakšna pa je cena?

Strešniki Gerard imajo malenkost višjo ceno, a razlika vseeno med številnimi glinenimi strešniki ni izrazita. Glede na to, da pa ste lahko s temi strešniki tudi ob res ekstremnih vremenskih razmerah brez skrbi 50 let, se nekaj evrov več vsekakor splača odšteti.