Gradbeni materiali Tlakovci

Škarpniki za urejanje brežin in gradnjo škarp

Škarpa iz betonskih zidakov

Škarpniki so izdelki iz betona v različnih oblikah, ki se uporabljajo za urejanje brežin in gradnjo škarp. Z njihovo pomočjo lahko fiksiramo drseče brežine in jih estetsko polepšamo. V naši ponudbi boste za ta namen našli lomljene škarpnike (betonske), ki dajejo videz kamna, pa tudi okrogle in skledaste škarpnice, v katere lahko nasujemo zemljo in nasadimo različno rastlinje. Naklon škarpnic je lahko nekje med 20° in 70°, odvisno od želene količine zasaditve.

Škarpniki – betonski

Betonski škarpniki po izdelavi dajejo vtis kamnitega zidu, saj so na zunanji strani lomljeni. Njihov naraven videz se odlično ujame z okolico in modernim arhitekturnim stilom. Škarpnike lahko zlagamo na več različnih načinov: enega zraven drugega, z razmikom, pod kotom (19°), z okroglinami,…Naša ponudba obsega škarpnike v treh barvah: črni, sivi in po naročilu tudi v rjavi barvi. Škarpniki iz betona ustrezajo zahtevam evropske zakonodaje (oznaka CE). Betonski škarpniki podjetja Cementni izdelki Jarc so hidrofobni (ne vpijajo vlage in vode), hkrati pa tudi odporni na zmrzal in sol. Teža posameznega lomljenega škarpnika je 17 kg, ena paleta sestoji iz 96 kosov. Za kvadratni meter škarpe iz betonskih zidakov boste porabili od 20 do 32 betonskih škarpnikov.

Škarpa iz betonskih zidakov

Ureditev in ozelenitev škarpe iz betonskih zidakov

S pomočjo škarpnic in škarpnikov boste lahko uredili brežino in premostili višinske razlike na vrtu oz. terasi. V tovrstne škarpe iz betonskih zidakov se odlično podajo različne pokrivne rastline, ki ustvarijo videz, kot ga poznamo pri skalnjakih. Rastline bodo dobro uspevale, saj se v škarpnicah nahaja kar nekaj zemlje, ki jo dež ne more spirati. Ustvarite škarpo iz betonskih zidakov povsem po vašem okusu – škarpniki pri tem puščajo vašo domišljiji prosto pot.

Betonska škarpa – cena

Pri nas dobite ves potrebni material za izdelavo trdne in vzdržljive škarpe. Cena škarpnikov in škarpnic je objavljena na naši spletni strani.