Dimniki Šamot

Šamotni dimnik izpolnjuje vse zahteve sodobne gradnje in ogrevanja

V zadnjih desetletjih se je med dimniškimi sistemi najbolj uveljavil montažni troslojni šamotni dimnik. Glavni element predstavlja ognjevzdržna šamotna tuljava, ki je okrogle oblike. Zunanje ogrodje je tako imenovani plašč iz lahkega betona, med plaščem in tuljavo pa je vgrajena toplotna izolacija iz kamene volne. Šamotna tuljava je obstojna tako na visoko kot nizko temperaturo, onemogočen je tudi prehod kondenza skozi stene tuljave. Poleg tega šamotno tuljavo odlikujejo stabilnost, plinska neprepustnost in kislinska odpornost.

Šamotni dimnik je izdelan že kot celoten sistem dimnika in se posamezne elemente med sabo le sestavlja. Po končani postavitvi šamotnega dimnika se zgornji del dimniške konstrukcije obzida še s šamotno opeko, katero se polaga na posebno konzolno ploščo dimnika.

Šamotni dimnik pa ne predstavlja samo najboljšo rešitev za novogradnje, ampak tudi za sanacijo dimnika.

Šamotni dimnikSanacija dimnika še zlasti nujna ko gre za star in dotrajan dimnik

Stari in dotrajani dimniki so lahko zelo nevarni, saj obstaja nevarnost uhajanja plinov. Ali pa so poškodbe dimnika tako hude, da obstaja možnost porušitve. Sanacija dimnika je nujna tudi takrat, ko dimnik več ne ustreza sodobnim standardom.

Glede na obseg poškodbe se lahko odločimo za dve vrsti sanacije. V primeru manjših poškodb  najboljšo rešitev predstavlja vgradnja keramične cevi za dimnik. Takšna sanacija dimnika je hitra, enostavna in cenovno ugodna. V primeru obsežnejših poškodb pa je najbolje, da dimnik porušimo in na njegovo mesto postavimo novega. Kar pomeni, da bo sanacija dimnika dolga in umazana ter draga.

Pred kakršnimkoli posegom pa vam svetujemo, da se posvetujete s strokovnjaki, saj je vse odvisno od posameznega primera. V podjetju OGM-BI d.o.o. vam bomo strokovno svetovali, sanacija dimnika z uporabo keramične cevi za dimnik pa bo izvedena hitro in profesionalno. Navdušila vas bo tudi ugodna cena za šamotni dimnik.

Šamotni dimnik – šamotna opeka tako kot malta pomemben element

Med šamotnimi izdelki podjetja OGM-BI se nahaja tudi šamotna opeka, ki je ravno tako kot vsi šamotni izdelki visokokakovostna in ognjevzdržna. Uporabljamo jo za obloge kotlov, kurišč, spodnjih delov dimničnih tuljav oz. dimnikov ter tam, ker so prisotne velike temperature.

Na voljo je klasična in specialna šamotna opeka, kot tudi visokoglinična in izolacijska šamotna opeka. Vse so na voljo v različnih kakovostih in dimenzijah. Če vam standardne dimenzije opeke ne ustrezajo, vam je na voljo tudi šamotna opeka, kjer bodo sestava, dimenzije in oblike ustrezale vašim željam in potrebam.

Bi radi imeli šamotni dimnik? OGM-BI je pravi naslov za vas. Obiščite nas.