Proizvodnja šamotnih opek
Dimniki

Šamot

Šamot – ugodna cena šamotnih izdelkov vrhunske kakovosti

Proizvodnja šamotnih opekŠamot je mešanica glin in primesi, npr. šamotnih zrn, ki je obdelana tako, da pridobi ognjevzdržne lastnosti. To lahko dosežemo s postopkom vlečenja, pri čemer pridobimo klasičen pečarski in dimniški šamot, ki se uporablja pri izdelavi dimnikov, ali pa s stiskanjem, kar nam daje industrijski šamot. Cena šamotnih izdelkov je glede na njihovo uporabnost resnično ugodna. O tem vas lahko prepriča tudi naš cenik.
Pri izdelavi dimnikov uporabimo pečarski šamot (cena je odvisna od dimenzije šamotne plošče oz. opeke), saj ta akumulira toploto. Ob kurjenju kamina se šamotna opeka za kamin segreje in nato zadrži ter porazdeli toploto po obodu kamina. Toploto nato enakomerno oddaja v prostor, tudi takrat ko že zaključimo s procesom kurjenja. Šamot tako pomaga dodatno izkoristiti kaminski vložek.
V našem prodajnem programu se nahajajo naslednji šamotni izdelki: šamotni beton, šamotna malta, šamotna moka, šamotno lepilo, šamotne plošče ter šamotna opeka. Proizvodnja šamotnih izdelkov pa ni omejena samo na lastne izdelke. Pri nas lahko dobite tudi šamotne izdelke enega najbolj kakovostnih proizvajalcev tovrstnih izdelkov, to je podjetja Průmyslovā Keramika, ki je naš partner že vrsto let.

 

Šamotni dimniki v zadnjih letih vse bolj priljubljeni

Dimniki zidani iz navadne opeke in številnimi spoji med njimi so že nekaj časa preteklost. Vse bolj jih nadomeščajo montažni troslojni šamotni dimniki, ki imajo v notranjosti šamotno tuljavo okrogle oblike. Prednost šamotnega dimnika je predvsem v enostavni gradnji, saj je izdelan že kot celoten sistem dimnika. Torej se posamezne elemente med sabo le sestavlja. Po končani postavitvi šamotnega dimnika se zgornji del dimniške konstrukcije obzida še z opeko, katero se polaga na posebno konzolno ploščo dimnika.
Šamotni dimniki so zgrajeni iz treh različnih elementov. Zunanje ogrodje je tako imenovani plašč iz lahkega betona. Med plaščem in tuljavo je vgrajena toplotna izolacija iz kamene volne. Notranja tuljava pa je izdelana iz kakovostnega ognjeodpornega šamota. Šamotna cev je stabilna, plinsko neprepustna in odporna proti kislini.
Šamotni dimniki predstavljajo odlično rešitev tako za sanacijo kot novogradnjo. V podjetju OGM-BI sta na voljo dva dimniška sistema: EKOKER in MULTIkeram. EKOKER, slovenski dimnik, je narejen na podlagi izkušenj, znanj in v skladu s standardi. MULTIkeram pa predstavlja najsodobnejši dimniški sistem za vse vrste goriv in peči. Še zlasti je primeren za vgradnjo v pasivne in nizkoenergijske hiše.

Vas zanima šamot oz. njegova cena? Obiščite nas. OGM šamotni dimniki so cenovno ugodnejši od primerljivih izdelkov, vendar zato nič manj kakovostni in varni. Vabljeni.