Sanacija cevi za dimnik
Dimniki

Cevi za dimnik

Sanacija cevi za dimnikCevi za dimnik morajo biti odporne na vlago in visoke temparature

Cevi za dimnik predstavljajo enega od treh ključnih elementov sodobnega dimnika. Cev obdaja zunanji nosilni plašč, vmes pa je element, ki skrbi za toplotno izolacijo ali dilatacijo. Z uporabo kakovostne dimne cevi lahko znantno povečate učinkovitost peči, saj zmanjšate izgube in povečate čas ogrevanja. Zato vam v podjetju OGM-BI vam priporočamo uporabo keramične cevi za dimnik, ki je tako odporna, da je praktično neuničljiva.
V zadnjih desetletjih so se po zaslugi tehnološkega napredka tudi dimne cevi in kolena precej spremenile. Na trgu so se pojavile različne vrste cevi, kot je na primer gibljiva dimniška cev ali pa nerjaveče dimne cevi. Izdelava dimnih cevi mora vedno temeljiti na poznavanju celotnega dimniškega sistema, hkrati pa mora nenehno slediti sodobnim trendom in tehnološkim inovacijam. Zato tudi v podjetju OGM-BI skrbimo zato, da je vsaka naša dimniška cev kakovosten in varen izdelek, ki je obenem enostaven tudi za montažo.

 

Sanacija dimnika – keramične cevi za dimnik najboljša rešitev

Sanacija dimnika z vgradnjo keramične cevi za dimnik je napogostejša, najhitrejša in tudi najugodnejša rešitev. Sanacija starega dimnika s keramično cevjo je izvedena tako, da dimnik povrtamo in vanj vstavimo keramično cev. To je možno samo v primeru, da poškodbe dimnika niso preveč obsežne. Drugače je treba star dimnik zrušiti in zgraditi novega, kar nam vzame veliko več časa, višji pa so tudi stroški sanacije.
Vgraditev keramične tuljave je sicer dokaj hitra, vendar pa vam priporočamo, da se takšne obnove ne lotevate sami. Zelo pomembno je upoštevati vrsto kurilne naprave in kuriva, zato vam svetujemo, da je sanacija starega dimnika izvedena s strani strokovnjakov. Ob pravilni uporabi in vzdrževanju bodo keramične cevi za dimnik vašemu dimniku in ogrevalnemu sistemu zagotavljale dolgo življenjsko dobo.

 

Keramična dimniška cev OGM – vrhunska kakovost po ugodni ceni

Imate star in dotrajan dimnik? Potem je sanacija dimnika oz. dimne cevi nujna. V podjetju OMG-BI imamo za vas odlično rešitev: dimniška sistema Ekoker in MULTIkeram. Vrhunski in trpežni materiali, enostavna montaža in ugodna cena so le nekatere od številnih prednosti, ki jih prinašata.
Šamotne dimnike odlikuje troslojni dimniški sistem: v notranjosti je šamotna dimniška cev okrogle oblike, ki jo od zunaj obdaja plašč iz lahkega betona, med njima pa je toplotna izolacija iz kamene volne. Šamotna dimniška cev je obstojna tako na visoko kot nizko temperaturo, s tem pa onemogoča prehod kondenza skozi stene tuljave. Poleg tega šamotne cevi za dimnik odlikuje stabilnost, plinska neprepustnost in odpornost proti kislini.

Obiščite nas.