Dimniki

Pozidava dimnikov je dejavnost, za katero smo specializirani

Pozidava dimnikov je proces, ki ga je treba dobro načrtovati. Pri novogradnji je najprej potrebno določiti primeren centralni dimnik. Zidanje je postopek, ki se zgodi šele na koncu. Dimnik lahko gre denimo tudi skozi steno.  Dimnik mora imeti tudi dimenzije, ki so usklajene z delovanjem peči. Elementi dimnika so tisti, ki jih je treba menjati, če se opravlja sanacija dimnika. Na ceniku dimnikov si lahko ogledate različne cenovne range posameznih dimnikov.

Pozidava dimnikov se opravi po natančni uskladitvi detajlov

Pozidava dimnikov je dejavnost, ki zahteva zrel in odgovoren pristop. Nepravilno vgrajen hišni dimnik namreč lahko povzroči požar. V primeru, če sumite, da elementi dimnika niso vgrajeni korektno, je primerno, da se opravi sanacija dimnika. Če želite vam lahko cenik naših storitev tudi posredujemo. Med pomembnimi elementi dimnika so tudi vratca za dimnik. Če je potrebna sanacija, vratca dimnika po potrebi zamenjamo. Cenik vratc za dimnik je sicer dostopen v številnih trgovinah.

Najboljša pozidava dimnikov je ta, ki jo opravi strokovnjak

Zelo pomembno je, da se pozidava dimnikov opravi s strani strokovno usposobljene osebe. Če imate denimo centralni dimnik, katerega zidanje je bilo opravljeno nestrokovno, imate dodaten strošek s tem, ker je treba, da se grelni elementi z dimnika najprej odklopijo in potem spet vklopijo. Ko je sanacija dimnika opravljena, vam potem izvajalec priklop grelnih enot na dimnik spet računa po ceniku in koncu je znesek astronomski. Zato je primerno, da je pozidava dimnikov opravljena s strani strokovnjaka, ki centralni dimnik primerno vgradi in potem zidanje izvede strokovno. S tem boste prihranili pri stroških sanacije, ki sploh ne bo potrebna!

Sanacija dimnika ali postavitev novega: kaj je bolje?

Elementi sanacija dimnik cenikČe imate centralni dimnik in se odločate, ali iti v zidanje novega ali v sanacijo starega, potem je najprej potreben razmislek. Ali so elementi starega dimnika še večinoma dobri ali so že dotrajani? Ali ima obstoječi dimnik primerne dimenzije za sedanje kurilne enote? Ali gre dimnik skozi steno? Ali je sanacija dimnika uporabniku prijaznejši poseg od postavitve novega? Kaj pove primerjava cenikov novih dimnikov in del sanacije? Kakršenkoli že je vaš odgovor v zvezi s projektom »centralni dimnik« – torej ne glede na to, ali ste se odločili za zidanje novega ali sanacijo starega, je podjetje Dimnik Hočevar podjetje, ki vam bo projekt izvedlo optimalno v skladu z vašimi željami oziroma potrebami in v skladu s stroko.