Izolacija

Pasivna hiša

Pasivna hiša stroške ogrevanja zniža na absolutni minimum

Pasivna hiša je iznajdba, ki je izredno koristna, če želite maksimalno znižati stroške ogrevanja. Sistem pasivne hiše namreč gradi na izdatni toplotni izolaciji, v katero je odeta hiša. Debeline toplotne izolacije so velike, zato gre v tem primeru za energetsko varčne hiše, saj toplotna izolacija preprečuje večje izgube energije, ki sicer odtekajo skozi fasado, streho, okna in vrata. Pasivna hiša je torej nizkoenergijska gradnja, pri kateri so izgube energije iz hiše minimalne.

Pasivna hiša je namenjena energetskim zmagovalcem

Če vam presedajo visoki stroški za ogrevanje, če vas moti, ker vam skozi zaprta okna piha svež zrak, če vas jezi, ker je strop vaše ravne strehe zaradi siromašne izolacije poleti ves pregret, potem je pasivna hiša za vas kot nalašč: če jo boste imeli, se vam zgoraj naštete moteče zadeve zagotovo ne bodo dogajale. Nizkoenergijska gradnja je namreč dobila svoje ime po tem, ker je za ogrevanje takšne energetsko varčne hiše potrebno zelo malo energije. Zaradi obilne toplotne izolacije tako rekoč vsepovsod, namreč vsaka v hišo vložena energija zelo dolgo časa kroži po hiše in ne uide ven, kot je to običajno pri navadnih hišah.

Nizkoenergijska gradnja vas bo navdušila z ekonomičnostjo

toplotna izolacija hiseSistem pasivne hiše je zgrajen tako, da se je mogoče vzdržati vseh dejavnosti, ki sicer pomenijo izgubo energije in s tem višje stroške ogrevanja. Tako ima nizkoenergijska gradnja denimo poseben sistem zračenja, zaradi katerega zračenje z odpiranjem oken ni potrebno. Obilna toplotna izolacija omogoča, da iz nizkoenergijske gradnje uhaja le malo toplote. Velika debelina toplotne izolacije je tako prisotna na zidovih in na strehi ter tudi v tlakih. Podjetje Fibran vam zagotovi najboljšo toplotno izolacijo XPS Fibran, ki jo lahko koristno uporabite pri izgradnji vaše nove pasivne hiše. O vseh tehničnih vprašanjih se lahko pogovorite tudi s strokovnjaki našega tehničnega oddelka, ki vam bodo z veseljem svetovali.