Izolacija

Izolacija Fibran

Izolacija je najpametnejši odgovor zoper draženje energentov

Izolacija postaja v našem življenju vse pomembnejša. Ne le zato, ker objekti z zadostno izolacijo omogočajo boljšo izkušnjo bivanja, marveč tudi zato, ker uporaba večje koli-čine izolacije zmanjša količino kuriva, ki ga čez zimo porabimo za ogrevanje hiše. Če imamo na fasadi in strehi nekoliko večjo količino toplotne izolacije, se stroški ogrevanja lahko močno zmanjšajo.

Zadostna toplotna izolacije strehe je izredno pomembna

Ne glede na to, ali načrtujete klasično ravno streho, obrnjeno ravno streho ali poševno streho, je pomembno, da si omislite zadostno toplotno izolacijo strehe. Izolacija ravne strehe se deli na hidroizolacijo ravne strehe in toplotno izolacijo strehe. Namen hidroizolacije ravne strehe je seveda preprečiti vdor vode v notranjost objekta. Zato je zelo pomembno, da je hidroizolacija ravne strehe kvalitetna in da je tudi izvedena strokovno. Prav tako previdni pa moramo biti tudi pri izbiri ustrezne toplotne izolacije strehe. Ta izolacija mora biti namreč dovolj trdna (tlačno odporna) in izolativna. Fibran XPS je vrhunska izolacija strehe, ki se ponaša z največjo tlačno trdnostjo na trgu, zato je trpežna, vzdržljiva in, kar je zelo pomembno, tudi zelo izolativna.

Hidroizolacijo ravne strehe je koristno ustrezno zaščititi

izolacija streheGotovo si nihče izmed nas ne želi, da bi šlo z izolacijo strehe kaj narobe. V najboljšem primeru to pomeni višje stroške ogrevanja in klimatske naprave zaradi toplotnih izpustov, v najslabšem primeru pa to pomeni zamakanje. Če je le mogoče je koristno hidroizolacijo ravne strehe zaščititi. To je težje in dražje s sistemom klasične ravne strehe, kjer je hidroizolacija izpostavljena vremenskim vplivom, saj je toplotna izolacija strehe v tem primeru pod hidroizolacijo. Tako je življenjska doba hidroizolacije krajša, možne so razne mehanske poškodbe. V primeru obrnjene ravne strehe pa je hidroizolacija ravne strehe varno skrita pod izolacijo Fibran XPS. Tako bo vaša izolacija strehe optimalna.

Izolacija Fibran XPS je pametna odločitev za prihodnost

Izolacija strehe je nekaj, kar je zelo pomembno, saj je izpostavljenost objekta napram okolju še največja prav s strani strehe. Zato se pametni investitorji odločajo za proizvode Fibran XPS, ki bodo vašo streho kar najbolje zaščitili.