Izolacija

Izolacija strehe

Izolacija strehe naj bo bogato zastavljena zaradi prihranka

Izolacija strehe je zelo pomembna, saj streho pogosto imenujejo peta fasada. Resnica pa je še resnejša: skozi streho lahko objekt pozimi izgubi bistveno več toplote oziroma se poleti bistveno bolj segreje kot skozi fasado. Zato je zelo pomembno, da je izolacija strehe bogato zastavljena. Cena izolacije strehe se vam zato vedno bogato povrne, saj z izolacijo strehe na dolgi rok prihranite veliko denarja pri porabi klimatske naprave in pri nižjih stroških ogrevanja. Možno je, da si omislite tudi izolacijo strehe z notranje strani. Pomembno je tudi, da je izolacija terase kvalitetno in zadostno zastavljena. Vaš prihranek pa bo še večji, če boste izolacijo ravne strehe nadgradili še s sloji zelene strehe.

Izolacija strehe je pomembna zaradi dobrega počutja v hiši

Cena izolacije strehe je za marsikoga pomemben faktor pri odločanju o vrsti in debelini toplotne izolacije. Premalokrat pa se zavedamo, da je izolacija strehe povezana tudi s kvaliteto bivanja v hiši, še posebej v zgornjih etažah. To je še posebej opazno poleti v času hude vročine, ko premalo izolirana streha pomeni trpeče življenje v pregreti zgornji etaži. To pomanjkljivost, ki se nam lahko primeri med gradnjo sicer lahko kasneje rešujemo z izolacijo strehe z notranje strani. Vendar je cena izolacije strehe nižja, če to naredimo že kar takoj med novogradnjo.

izolacija ravne strehe s ploščami

Izolacija strehe z notranje strani dobra pri montažnih hišah

Izolacija strehe z notranje strani je še posebej primerna pri montažnih hišah. Je pa res, da je izolacija strehe z notranje strani zelo primerna tudi pri sanacijah, kjer hočemo izboljšati kvaliteto življenja v hiši z večjo debelino izolacije.

Cena izolacije strehe je odlična naložba v prihodnost

Cena izolacije strehe je gotovo nekaj, kar se vam bo slej ko prej povrnilo s pomočjo nižjih stroškov ogrevanja. Izgube toplote pozimi so namreč velike, če vaša streha ni zadostno izolirana. Zato se pri izolaciji strehe vsekakor ne splača varčevati, saj bo cena v tem primeru bistveno višja v prihodnosti. Močno se vam bo obrestovala tudi kvalitetna izolacija terase in zelena streha, če se boste zanjo odločili.