Fasade

Fasada

Fasada naj bo izdelana optimalno za popolno izkušnjo bivanja

Fasada fibran xpsFasada je v zadnjih letih oziroma desetletjih doživela nekakšen preporod. Ne samo, da obstaja vse več različnih barv oziroma odtenkov, vzorcev, vrst različnih odličnih premazov in nenazadnje tehnik montaže fasade. Zdaj se namreč uporablja bistveno večjo debelino izolacije fasade, kot se je uporabljalo nekoč. Debelejša fasadna izolacija je odlična ideja, saj s takšno izolacijo za fasade preprečimo nenadzorovano uhajanje energije iz objekta v zimskem času, ko poslopje ogrevamo, in pritisk vročega poletnega zraka v objekt poleti. Fasado lahko zastavimo s fasadnimi ploščami, vedno pa je potrebno urediti tudi fasadni cokel. Izvrstne proizvode Fibran XPS lahko učinkovito uporabljate tudi za strešno izolacijo in pri gradnji pasivnih hiš.

Fasada je zaščita hiše pred termičnimi vplivi okolja

Izolacija za fasade je zelo pomembna, saj bo vašo hišo ubranila pred pretiranim segrevanjem in ohlajanjem. Fasadne plošče tako poskrbijo, da je dosežena ustrezna izolativnost objekta. Potrebno debelino izolacije fasade oziroma kvaliteto izolacije za fasade je možno tudi izračunati. Tehnični oddelek podjetja Fibran vam je na razpolago, če potrebujete informacijo o tem, kakšne vrste oziroma debeline fasadnih plošč so potrebne za vaš objekt. Poseben detajl pri fasadi je fasadni cokel.

Fasadni cokel je stik fasade s tlemi, kjer stoji hiša

Fasadni cokel je pri fasadi zelo pomemben. Predstavlja obrambo hiše pred termičnimi vplivi, ki prihajajo iz tal in nenazadnje tudi pred vodo, ki lahko k hiši priteče po tleh. Zato je zelo pomembno, da je cokel narejen iz kvalitetne izolacije za fasade, ki je hkrati dobro izolativna in vodoodporna. Za fasadni cokel vam zato priporočamo material Fibran XPS. Gre za izvrstno fasadno izolacijo, ki je zelo trdna, izolativna in vodoodporna.

S fasadnimi ploščami Fibran XPS bo hiša toplotna trdnjava

Fasadne plošče Fibran XPS so odlična izbira izolacije za fasado zaradi svoje izredne trdnosti in vzdržljivosti. Z njimi bo vaša hiša izolirana popolno in se bo brez težav ubranila vseh zunanjih termičnih vplivov.