Izolacija

Strešna izolacija

Strešna izolacija mora imeti zadostno debelino

Strešna izolacija se deli na izolacijo ravne strehe in izolacijo poševne strehe. V obeh primerih je strešna izolacija zelo pomembna, saj skozi streho uhaja še več toplote kot skozi fasado. Cena izolacije strehe je nekaj, kar se vam bo povrnilo s prihrankom stroškov ogrevanja, saj strešna izolacija prepreči, da bi skozi streho uhajala energija, s katero hišo ogrevamo. Če je toplotna izolacija strehe nezadostna, kar z drugimi besedami pomeni, da izolacija strehe ni dovolj kvalitetna ali pa je njena debelina premajhna, do nepotrebnih toplotnih izgub še prihaja. Prav zato je zelo pomembno, da vgradimo ustrezno izolacijo ravne strehe ali izolacijo poševne strehe, saj nam to prihrani razočaranje oziroma neprijetno sanacijo v prihodnosti.

Strešna izolacija mora biti dovolj kvalitetna

stresna izolacijaDebelina izolacije ravne strehe ali izolacije poševne strehe je sicer pomembna, vendar je pomembno tudi to, da je strešna izolacija ustrezne kvalitete. Vaša izolacija ravne strehe ali izolacija poševne strehe bo odlična, če boste posegli po toplotni izolaciji XPS Fibran. Gre namreč za odličen proizvod z veliko izolativnostjo in izredno tlačno odpornostjo, ki je lahko med drugim tudi ves čas izpostavljen vodi, pa svoje izolativnosti ne bo izgubil. V našem podjetju skrbimo, da so našim strankam na voljo vedno le prvovrstni in brezhibni proizvodi, saj se zavedamo, da želijo investitorji za svojo hišo ali stanovanje le najboljše. Vedno smo vam na voljo tudi s tehničnim nasvetom.

Izolacija ravne strehe opravlja izredno pomembno delo

Ne glede na to ali imamo opravka z izolacijo poševne strehe ali ravne strehe, je zelo pomembno, da je strešna izolacija položena strokovno in ustrezno. Preprečiti je namreč treba, da bi prišlo do toplotnih mostov, preko katerih bi uhajala toplota, ki jo uporabljamo za ogrevanje objekta. Le tako bo namreč toplotna izolacija strehe zagotovila zmanjšanje stroškov ogrevanja in cena izolacije strehe bo tako postala upravičena.