Dvoslojni parketi Ljubljana
Ograje

Parketi Ljubljana

Parketi Eko stil Ljubljana vrhunske kakovosti

Dvoslojni parketi LjubljanaMed najbolj priljubljenimi talnimi oblogami so zagotovo parketi. V Eko stil Ljubljana vam je poleg klasičnega na voljo tudi gotovi troslojni in dvoslojni parket vrhunske kakovosti priznanega finskega proizvajalca Karelia.
Vse več ljudi se navdušuje nad edinstveno lepoto, toplino in domačnostjo lesa, prijaznostjo do okolja ter dolgo življenjsko dobo, ki jo prinašajo parketi Eko stil Ljubljana. Ena največjih prednost parketa pa je zagotovo njegova možnost obnavljanja. Po določenem času namreč lahko parket, tako dvoslojni kot troslojni, zbrusimo in polakiramo ter mu tako povrnemo prvotni sijaj. S tem poskrbimo tudi za njegovo še daljšo uporabnost.

 

Troslojni in dvoslojni parket – debelina pomemben kriterij med parketi (Ljubljana)

Ko izbiramo ustrezen parket, je debelina parketa eden od pomembnejših kriterijev. V bolj obremenjene prostore polagamo debelejši, v manj obremenjene pa tanjši, na primer dvoslojni parket. Zgornji pohodni sloj je iz kakovostnega masivnega lesa (debelina 4 mm), spodnji nosilni sloj pa je lahko iz lesa nižje gostote in debeline do 6 mm. Posebnost takšnega parketa je križna sestava. Sloji so lepljeni tako, da je aksialno osnovno tkivo zgornjega sloja položeno pravokotno na aksialno osnovno tkivo spodnjega sloja. Dvoslojni parket zato predstavlja nekakšen vezan les, ki ga odlikuje izjemna stabilnost.
Pri troslojnem gotovem parketu sta zgornji in spodnji sloj iz trdega lesa, na sredini pa je vezana plošča. Gornja plast je pomembna zaradi videza parketa, srednja in spodnja plast pa sta zaslužna za stabilnost parketa. Debelina zgornjega sloja omogoča ponovno brušenje in obnovo (to velja za parkete, lepljene na tla), pri čemer parketi (Ljubljana) ne izgubijo svoje lepote in trajnosti.

 

Izdelava parketa – parket iz hrasta najpogostejša izbira

Parket je naravna lesena talna podloga, izdelana pa je lahko iz različnih vrst lesa. Hrast, bukev in jesen so seveda najbolj klasične vrste, za ladijske pode se uporablja tudi smreka, čedalje pogosteje pa se ljudje odločajo tudi za eksotične vrste lesa, kot so teak (rdečkaste barve), bambus (rumene barve) in venge (črne barve).
Hrastov parket je zaradi svojih pozitivnih lastnosti in kakovosti široko prisoten na slovenskem tržišču. Hrast je namreč izredno trden les, ki je odporen na spremembo klimatskih pogojev v prostoru. Izdelava parketa iz hrasta zagotavlja, da bo parket vzdržljiv tudi na mestih, ki so izpostavljena velikim obremenitvam. Poleg trdnosti in obstojnosti pa ima hrastov parket še eno odliko – zelo privlačen videz.

Vas zanimajo parketi? Obiščite Eko stil Ljubljana. Parketi in naše ostale talne obloge vas čakajo tudi na naši spletni strani. Vabljeni.