Polaganje gotovega parketa
Parket

Gotovi parket cenik

Gotovi parket – cenik priča o ugodni ceni gotovega parketa s polaganjem

Gotovi parket (cenik priča o ugodni ceni) postaja vse večja konkurenca klasičnemu parketu. Ne le da je polaganje gotovega parketa hitro in enostavno, njegova največja prednost je v tem, da je že vnaprej brušen in lakiran. S tem prihranimo čas, ki bi ga namenili brušenju in sušenju laka.
Troslojni gotovi parket, katerega cena za m2 je, glede na cenik, nekoliko višja od dvoslojnega, predstavlja najboljšo izbiro za visoko obremenjene površine. Kot pove že ime, je troslojni gotovi parket, (cenik najdete na naši spletni strani) sestavljen iz treh plasti lesa, ki so trdno zlepljene med seboj. Vrhnji del je dovolj debel, da omogoča ponovno brušenje in obnovo (to velja za parkete, lepljene na tla), pri čemer parket ne izgubi svoje lepote in trajnosti.

 

Polaganje gotovega parketa na ravno in čisto podlago

Polaganje gotovega parketaGotovi parket (cenik vključuje ceno parketa s polaganjem) lahko polagamo praktično na katerokoli podlago, le da mora ta biti povsem ravna, predvsem pa dobro pripravljena. Šele potem lahko začnemo s polaganjem. Polaganje gotovega parketa se začne tako, da na utore parketnih ploščic nanesemo lepilo in jih s pomočjo kladiva spojimo skupaj. Odvečno lepilo odstranimo z lopatico ali obrišemo s krpo. Po približno 14 dneh se položen parket v prostoru stabilizira, lepila pa se dokončno posušijo.
Ker je parket v primerjavi z ostalimi talnimi oblogami relativno drag, se raje odločite za profesionalno polaganje gotovega parketa.

 

Gotovi parket – hrast pogosta in glede na cenik tudi ugodna izbira

Parket je naravna lesena talna podloga, izdelana pa je lahko iz različnih vrst lesa, kot so hrast, bukev in jesen, ki so seveda najbolj klasične vrste. Čedalje pogosteje pa se ljudje odločajo tudi za eksotične vrste lesa, kot so teak (rdečkaste barve), bambus (rumene barve) in venge (črne barve).
Vsem, ki za svoj dom iščete kakovosten gotovi parket, priporočamo hrastov les. Hrast je namreč izredno trden les, ki je odporen na spremembo klimatskih pogojev v prostoru. Gotovi parket hrast je vzdržljiv tudi na mestih, ki so izpostavljena velikim obremenitvam. Hrast pa ima poleg trdnosti in obstojnosti še eno odliko – gotovi parket hrast je zelo privlačen na pogled.

Želite imeti obsojen, trden in lep gotovi parket? Potem je hrast oz. hrastov parket, ki predstavlja trajno rešitev na področju talnih oblog, vaša najboljša izbira. Iščete strokovnjaka za polaganje gotovega parketa? Obiščite nas in preverite naš cenik za gotovi parket. Vabljeni.