pvc okna
PVC okna

Okna PVC in roloji zanje – prava izbira za čisto vsak dom

Okna PVC so, kot pove že njihovo ime, izdelana iz plastičnih profilov, zelo znana pa so po svoji toplotni izolativnosti in enostavnosti za vzdrževanje. Zagotovo so ena izmed najbolj priljubljenih izbir danes, ker so zelo obstojna in imajo dolgo življenjsko dobo. Vendar pa niso vsi plastični profili enako kvalitetni. Le priznani proizvajalci PVC oken se lahko pohvalijo z visokokakovostnimi materiali, ki se uporabljajo za njihovo izdelavo. Katera izbrati, je odvisno od posameznika oziroma od tega, kaj pričakuje in seveda od objekta, v katerega jih nameravamo vgraditi. Pri nakupu PVC oken lahko izbiramo med številnimi oblikami, pa tudi barvami in načini odpiranj, za PVC okna pa lahko izberemo tudi ustrezne roloje. Roloji so vsestransko uporabni in brez dvoma atraktivni, zato imajo dolgo tradicijo uporabe. Izbirati je mogoče med klasičnimi roloji za PVC okna ali pa med tistimi s pestrim izborom barv in vzorcev, izdelanih iz različnih materialov, z različno prepustnostjo svetlobe in različnimi načini montaže. PVC okna in vrata predstavljajo odlično tehnološko rešitev za vse vrste objektov, ker z prezračevanjem prispevajo k prijetni in zdravi bivalni klimi v prostorih vsakega doma. Velika prednost PVC oken je, da jih je mogoče v celoti prilagoditi domu in okusu posameznika, kar nam omogoča pestra izbira barv. Nakup se na prvi pogled ne zdi zahteven, pa vendar ni enostaven, saj PVC okna niso nekaj, kar bi kupovali vsak dan, zato je še posebej pomembna njihova življenjska doba, ki je v veliki meri odvisna prav od kvalitete materiala.

Zakaj najboljša PVC okna izbrati pri Roletarstvu Medle?

Ker je ogromno odvisno od kvalitete izbranega materiala, pri nakupu pač ne smemo tvegati. PVC okna in vrata Roletarstva Medle so izdelana iz profilov nemškega koncerna VEKA. Po statistiki iz leta 2004 je VEKA največji svetovni proizvajalec okenskih PVC profilov, pa čeprav njihovi izdelki sodijo v višji kakovostni in cenovni razred. Materiale je mogoče reciklirati, zaradi odlične toplotne izolacije pa z njimi varčujemo z energijo. Se torej še vedno sprašujete, katera izbrati? Pri njih najdemo tudi atraktivne in vsestransko uporabne roloje za čisto vsak prostor. Klasični, dvojni, v kaseti, gubani ali dizajnerski rolo, izbira je v celoti prepuščena stranki. V poletnih mesecih pride zelo prav rolo komarnik, ki spada med eno izmed najbolj uporabnih zaščit proti vdoru nezaželenega  mrčesa in žuželk v prostor. Možno ga je vgraditi tako na PVC okno (vertikalni), kot tudi na vrata (horizontalni rolo komarnik). Vgradnja je neverjetno enostavna, enostavno pa je tudi dvigovanje in spuščanje. Za vgradnjo potrebujemo zelo malo prostora, na voljo pa imamo kar nekaj različnih barv profilov. Kadar se komarnik ne uporablja, se mreža preprosto zvije v kaseto.

pvc okna

Plastika priljubljena predvsem zaradi odlične izolativne sposobnosti

PVC okna so cenovno dokaj ugodna in od posameznika ne zahtevajo posebnega vzdrževanja. Poznamo jih zlasti po odlični stopnji izolacije, zahvaljujoč kateri omogočajo doseganje najvišje zahtevane energetske učinkovitosti. Mnenje mnogih je, da so zato manj estetsko dovršena, a se tudi to v zadnjih nekaj letih močno spreminja. V vseh pogledih so PVC okna odlična izbira za domove, če jih opremimo še z roleji, pa smo le še dodali piko na i. Z ustrezno izbranimi PVC okno hitro in na povsem preprost način poskrbimo za zmanjšanje toplotnih izgub, ne da bi se tega sploh zavedali. Najboljša so torej tista, ki učinkovito opravljajo svojo nalogo in imajo dolgo življenjsko dobo. V Roletarstvu Medle strankam ponujajo najboljše razmerje med kvaliteto in ceno PVC oken, njihovi prednosti pa sta med drugim tudi avtomatizirana proizvodnja in kompleten servis ob zamenjavi. PVC okna so testirana s certifikatom o zrakoprepustnosti in vodoprepustnosti po slovenskem standardu SIST 1018 (kategorija C), izdelavo pa je mogoče prilagoditi sprotni ali kasnejši vgradnji senčil. Izdelava in montaža sta izvedeni strogo po standardih in navodilih proizvajalca profilov VEKA. Med osnovnimi karakteristikami PVC oken se znajde tudi sodobna energijska varčnost.

Za pomoč pri izbiri se lahko obrnemo na strokovnjaka iz Roletarstva Medle

PVC okna in vrata so izdelana iz materialov, ki jih je možno reciklirati, zaradi odlične toplotne izolacije pa z njimi varčujemo z energijo. V njih so običajno IZO stekla 4/WARM/4 mm LOW-E polnjena s plinom in s prevodnim faktorjem Ug=1,0 W/m2K ali po naročilu tudi drugačna stekla. Okovana so z varnostnim okovjem WINKHAUS Pilot Basis – v srebrni barvi. Smisel opravljanja dejavnosti podjetja je hitro prilagajanje potrebam na trgu, oblikovanje in izdelovanje vedno novih dizajnov ter zagotavljanje vrhunske kakovosti naših materialov. Pri izbiri PVC oken in rolojev se lahko kadarkoli obrnemo na izkušene strokovnjake, ki nam bodo pomagali skleniti pravilno odločitev. Zaradi širokega in pestrega programa se najde rešitev za še tako različne potrebe – vse na enem mestu. Za najboljše razmerje med ceno in kvaliteto obiščimo Roletarstvo Medle.