Dvoslojni parket
Parket

Dvoslojni paket je pravi hit med parketi, pa ne le zaradi cenika!

Dvoslojni parket postaja vse bolj priljubljena talna obloga, ki se lahko pohvali ne le z dostopno ceno v ceniku parketov, temveč predvsem z visoko kvaliteto in ekološko sprejemljivostjo, kar je v današnjih časih izredno pomembno. Dvoslojni parket je primeren tako za stanovanjske prostore kot tudi za manj obremenjene pisarne, njegova življenjska doba pa je zelo dolga, kar 20 let in še več, če pravilno skrbite zanj. Odlična novica za vse sodobno opremljene domove, ki imajo nameščeno talno gretje, pa je, da je takšen parket primeren tudi za tovrstno gretje. Dvoslojni parketi so lahko narejeni iz različnih vrst lesa, kot je na primer jesen ali najbolj priljubljeni hrast. Na voljo so različne debeline dvoslojnega parketa, mi pa vam lahko pri izbiri tudi svetujemo. Parketarstvo je naša strast že 40 let. Ponujamo vam visokokakovostne storitve, kot so polaganje vseh vrst surovih in gotovih parketov, brušenje in lakiranje ali oljenje parketa, vzdrževanje in obnova oljnega parketa, polaganje laminata, toplega poda in PVC-ja, plute, itisona ali tapisona. Prav tako pa vstavljamo tudi intarzije in vzorce ter odpravljamo različne vrste poškodb na parketu, laminatu ali PVC-ju, kot so na primer luknje in globoke praske. Zagotovilo za ustrezno in strokovno opravljeno delo so dolgoletne izkušnje in pridobljena nova znanja, ki jih vedno znova nadgrajujemo in obnavljamo.

Kakšne vrste parketov poznamo?

V splošnem lahko parkete razdelimo na klasične, lamelne ali mozaične, dvoslojne, troslojne in industrijske. Poznamo pa tudi kmečki pod, ladijski pod itd. Delimo jih lahko tudi na vrsto lesa, iz katere so izdelani. Določeni parketi, med njimi tudi gotovi, pa se delijo tudi glede na vrsto obdelave (lakiran in oljen parket). Gotovi parketi se delijo na dvoslojne, troslojne in masivne. V zadnjem času pa je opaziti izrazit porast zanimanja za dvoslojne parkete. Gre za talno oblogo, ki ima za osnovo HDF ploščo, tisti bolj kvalitetni parketi pa imajo za osnovo vezano ploščo, na katero je nalepljen furnir izbrane vrste lesa (dvoslojni parket jesen, hrast itd.). Ta furnir je večinoma debel od tri do štiri milimetre. Kakor tudi ostale parkete, je tudi dvoslojne parkete mogoče obnavljati, če je to potrebno. Še več. Če je primerno in kvalitetno položen, ga je mogoče obnoviti tudi dvakrat.

Dvoslojni parket

Priljubljeni trosloji parketi

Tudi troslojni parket postaja vse bolj iskan. Od dvoslojnega parketa se razlikuje predvsem po večjih dimenzijah in po številu plasti. Osnova je v večini primerov iz dveh prečno lepljenih plasti lesa, redkeje pa je to MDF osnova. Kot pri dvoslojnem, je tudi pri troslojnem zgornja plast izdelana iz furnirja enake debeline. Tudi to vrsto parketa je mogoče obnoviti. Odvisno od izrabljenosti in debeline furnirja ga lahko brusimo vsaj enkrat, v določenih primerih tudi večkrat.

Dvoslojni parket – cenik ni edini faktor za izbiro

Parket spada med najbolj kakovostne talne obloge. Za to je več razlogov, predvsem pa je glavni razlog za izbiro v tem, da je naraven. Parket je lahko izdelan iz različnih vrst lesa, hrast, jesen in bukev pa spadajo med najbolj pogoste vrste lesa za parket. Zaradi številnih pozitivnih lastnosti in svoje kakovosti je med najbolj iskanimi dvoslojnimi parketi zagotovo hrastov. Gre za zelo trden les, ki je odporen na različne klimatske pogoje v prostoru. Vzdržljiv je tudi na mestih, ki so bolj obremenjena. Poleg vsega tega pa je tudi estetsko privlačen. Dvoslojni parket je, za razliko od klasičnega, nekoliko drugačen. Osnova tovrstnega parketa je lahko MDF plošča (lesni prah, celuloza in veziva), v večini primerov pa ima dvoslojni parket za osnovo vezano ploščo iz hitro rastočih drevesnih vrst, kot je na primer topol. Čim bolj je vezana plošča trda, tem bolj je dvoslojni parket dimenzijsko stabilen in odporen na udarce. Cenik dvoslojnih parketov je pri nas konkurenčen in dostopen, kakovost pa zagotovljena.

dvoslojni parket cenik

Dvoslojni parket je ekološko zelo sprejemljiv

Poleg cenika, ki je za to vrsto parketa zelo ugoden, je pomemben tudi ekološki vidik. Zaradi furnirja na površini in tudi drevesnih vrst (ki so potrebne za vezano ploščo), ki rastejo hitreje kot nekatere druge, izdelava dvoslojnega parketa ni tako obremenjujoča za naravo. To je pomembno predvsem z vidika ohranjanja bolj eksotičnih drevesnih vrst. Med ekološko sprejemljive faktorje spadajo tudi debelina, ki je zelo nizka, saj v večini primerov skupna debelina ne znaša več kot 10 mm, možnost obnavljanja itd. Dvoslojni parket je, kot smo že omenili, primeren tudi za talno gretje, saj se lahko pohvali z dimenzijsko stabilnostjo in ima nizke toplotne izgube. Pomembno z vidika polaganja pa je tudi, da so tovarniško lakirani ali oljeni, zato brušenje ni potrebno, vgradnja pa je zelo čista in, kar je še bolj pomembno za vas, hitra.

Kakovostne in celovite rešitve na enem mestu

V našem podjetju želimo iz stanovanja ustvariti prijetno bivalno okolje za vas in vašo družino. K temu pa zagotovo pripomore tudi kakovostna talna obloga, kot je na primer dvoslojni parket. Cenik dvoslojnega parketa in ostalih naših storitev je konkurenčen in dostopen, same storitve pa izvedene na visokem kakovostnem nivoju.