Nedrseče talne ploščice
Keramične ploščice

Talne ploščice

Talne ploščice še zdaleč niso primerne le za kopalnice, ampak jih lahko vključite v opremljanje najrazličnejših prostorov vašega doma. Še posebej praktične so lahko ploščice za kuhinjo (ne le talne, ampak tudi stenske keramične ploščice) in stopnišča, predstavljajo pa tudi nepogrešljiv sestavni del balkonov in teras …

Nedrseče talne ploščicePrednosti, ki jih ponujajo talne ploščice

Eden od glavnih razlogov za vsestransko uporabnost, s katero se ponašajo keramične ploščice, je njihovo enostavno vzdrževanje. Tako so talne ploščice pametna izbira za tiste prostore, za katere je mogoče predvidevati, da se bodo tla v njih umazala precej pogosteje kot drugje. Eden takšnih prostorov je denimo tudi predsoba, kjer se je še posebej v zimskih in deževnih dneh težko izogniti umazaniji, ki jo z obutvijo prinašamo v stanovanja. Izbira materialov, ki zahtevajo naporno čiščenje in se hitro poškodujejo, bi bila tako nesmiselna. Talne ploščice pa je mogoče očistiti že v zelo kratkem času, in to v tolikšni meri, da so videti kot nove.

So talne ploščice lahko nevarne?

Nedrseče talne ploščice poskrbijo za povsem varno površino, ki ne predstavlja tveganja za poškodbe. Tako je predsodek, da so ploščice manj varne od drugih materialov, popolnoma neupravičen. Nedrseče talne ploščice je še posebej priporočljivo uporabiti za zunanje površine, ki so izpostavljene najrazličnejšim vremenskim razmeram, med katere seveda spadata tudi dež in sneg. Vendar pa se je za nedrseče talne ploščice pogosto smiselno odločiti tudi v primeru, da gre za notranje ploščice, predvsem v kopalnicah.

Najsodobnejši trendi na področju keramičnih ploščic

Združevanje funkcionalnosti, ki jo ponujajo keramične ploščice, z videzom drugih materialov predstavlja zanimiv trend, ki je prepričal že mnoge. Še posebej razširjene so keramične ploščice v imitaciji lesa, ki se uporabljajo tudi za opremljanje prostorov, v katerih  ploščice v preteklosti niso bile najpogostejša izbira, na primer v dnevnih sobah in celo v spalnicah. Keramične ploščice v imitaciji lesa vam ponujamo tudi v podjetju Kersan (Več na http://www.vsi.si/kersan/keramicne-ploscice-imitacija-lesa) in vam tako omogočamo, da združite tradicijo in topel videz lesa s praktičnostjo keramike, ki je tako kot nalašč za sodoben, pogosto precej hiter vsakodnevni tempo. Zaradi enostavnega in hitrega čiščenja boste tako pridobili kar nekaj dragocenih trenutkov, ki jih boste lahko posvetili sebi in stvarem, v katerih uživate.