Menjalno stikalo modul
Elektroinštalacije

Menjalno stikalo

Menjalno stikalo TEM: dvojno menjalno stikalo in druge vrste

Menjalno stikalo uporabljamo takrat, ko želimo določeno napravo oziroma luč upravljati z dveh različnih mest. Dolgi hodniki so lahko na primer precej nepraktični z vidika porabe električne energije, če je stikalo samo na enem koncu oziroma pri vhodu v stanovanje. Uporaba menjalnega stikala tako omogoča tudi finančni prihranek, včasih pa je še bolj praktična namestitev dvojnega menjalnega stikala.

 

Vrste menjalnih stikal in njihove funkcije

Menjalno stikalo modulŽe omenjeno klasično menjalno stikalo je namenjeno nadzoru nad delovanjem naprave/luči z dveh lokacij, medtem ko je dvojno menjalno stikalo namenjeno hkratnemu upravljanju dveh naprav z dveh mest. Vendar pa včasih niti dvojno menjalno stikalo ni dovolj, na primer v večjih prostorih, v katerih je potrebno zagotoviti več upravljalnih točk. V tem primeru boste potrebovali menjalno križno stikalo, ki ga dobimo tako, da povežemo dve menjalni in eno križno stikalo. Za nadgradnjo lahko dodajate dodatna križna stikala in tako povečujete število lokacij za prižiganje in ugašanje. Včasih pa je lahko uporabno tudi menjalno zatemnilno stikalo. Kot nakazuje že samo ime, tudi menjalno zatemnilno stikalo omogoča funkcijo upravljanja luči z dveh lokacij, le da imate pri tem tudi možnost stopenjskega zmanjševanja oziroma povečevanja količine svetlobe.

 

Kaj odlikuje menjalno stikalo TEM?

Menjalna stikala TEM, ki jih med drugim ponujamo v podjetju EVJ Elektroprom, so med kupci zelo iskana, saj jih odlikuje zelo ugodno razmerje med ceno in kakovostjo, kamor spadajo tudi dolga življenjska doba, redke okvare, enostavno upravljanje in visok varnostni standard, ki ga dosegajo ta stikala. V naši trgovini z elektro inštalacijskim materialom in drugo opremo, tako fizični, ki se nahaja v Kisovcu, kot spletni, boste našli menjalna stikala TEM Modul in TEM Ekonomik, med njimi tudi dvojna menjalna stikala TEM, pa tudi druge vrste stikal omenjene znamke. Zavedamo se, da je lahko izbiranje med pestro paleto različnih stikal, ki jih ponujamo, tudi precejšen izziv za stranke, ki nimajo veliko izkušenj s tem področjem, zato veliko pozornosti namenjamo tudi stalnemu izobraževanju zaposlenih. Naše osebje je tako izjemno kompetentno, kar se tiče poznavanja elektro inštalacijskega materiala in njegovih funkcij, zato vam bodo z veseljem priskočili na pomoč ob morebitnih dilemah in vprašanjih.