Ureditev vrta in okolice
Letne kuhinje Vrt

Ureditev vrta in okolice

Ureditev vrta in okolice naj bo predvsem pametno zasnovana

Ureditev vrta in okolice vašega bivališča v primerjavi z gradnjo hiše morda izgleda enostavno. Vendar urejanja okolice ne kaže podcenjevati, saj se nam bi utegnilo pripetiti, da bi pri tem zagrešili določene napake in potem čez nekaj mesecev ali let z urejeno okolico naše hiše ne bi bili več zadovoljni. Najpogostejše napake pri ureditvi vrta in okolice nastanejo zaradi prenagljenosti in zaradi pomanjkanja tehtnega premisleka. Dobro je, na primer, da temeljito razmislimo, kam je najbolj primerno postaviti vrtni kamin ali letno kuhinjo.

 

Pri ureditvi vrta in okolice se ne smemo prenagliti

Ureditev vrta in okolicePrenagljena odločitev je velika napaka, ki je pri urejanju okolice res ne kaže storiti. Zelo dobro je, da pridemo, do jasne predstave, kako bo videti urejena okolica hiše. Če koncept ureditve vrta in okolice večkrat narišemo na list papirja ali pa predvidimo nekaj različnih variant urejanja okolice, je to gotovo koristno. Seveda pa je še bolje, da poiščete strokovnjaka, ki vam bo ureditev vrta in okolice izrisal računalniško in vam pri tem še svetoval. Druga velika napaka pa je, da v trenutku, ko se nepreklicno odločimo za način ureditve vrta in okolice, še ne vemo natančno, kako oziroma kje natančno se bomo po naši urejeni okolica hiše gibali. To lahko povzroči, da si bomo omislili postavitev, ki jo bomo kasneje obžalovali. Seveda pa moramo biti pozorni tudi na trajektorij sonca, na to, kje so senčne površine, kje se zadržujejo insekti in podobno.

 

Urejanje okolice naj bo premišljeno in načrtovano

Vsi si želimo popolno urejeno okolico hiše. Da pa bi ta cilj dosegli, mora biti urejanje okolice opravljeno preudarno. Bolje je, da z ureditvijo vrta okolice še nekoliko počakate: če ste se v novo hišo na novem zemljišču pravkar vselili, je morda bolje, da projekt prestavimo za nekaj mesecev. Do tedaj boste okolje lahko že bolje spoznali in potem poskrbeli, da bo na koncu okolica vaše hiše urejena v skladu z vašimi resničnimi željami in potrebami.