Vzmetnice

Lateks ležišča so naravna, udobna in vzdržljiva

Pri izbiri podlage, na kateri bomo spali, moramo biti previdni. Lateks ležišča spadajo med najbolj udobne in trpežne spalne podlage. Obenem je ležišče iz lateksa izdelano iz naravnega materiala, zato je spanec na njem prijeten. Lateks za ležišča namreč pridobivajo iz drevesnega soka kavčukovcev, in sicer tako, da v lubje dreves kavčukovcev zarežejo z nožem in prestrežejo sok, ki izteka. Kvalitetna vzmetnica iz lateksa je ravno zaradi materiala, iz katerega je narejena, tudi antistatična in antibakterijska. Zato so lateks ležišča primerna tudi za alergike in so idealna tako za otroke kot za dorasle.

Lateks ležišča

Kvalitetna vzmetnica v različnih izvedbah in velikostih

Lateks ležišča podjetja Slovenska postelja so vam na voljo v različnih velikostih in izvedbah, med katerimi si lahko izberete ravno pravšnjo zase. Ležišče iz lateksa vam lahko izdelamo tudi po meri, kar pomeni, da vam za posteljo nestandardnih dimenzij ne bo več treba iskati ležišča, ki bi bilo ustrezne velikosti. Lateks ležišča so poleg tega, da so antibakterijska in antistatična, tudi izjemno neprimerna za razmnoževanje pršic. Ležišča so sicer idealno leglo zanje, a lateks ležišča Slovenska postelja so primerna tudi za tiste, ki ste na pršice občutljivi. Z ležiščem iz lateksa so najbolj zadovoljni tisti, ki imajo radi nekoliko tršo spalno podlago, saj nudijo trdno oporo za spanje, hkrati pa so izjemno udobna.

Ležišče iz lateksa

Lateks ležišča nudijo zdravo spalno okolje

Pri uporabi ležišča iz lateksa je pomembno, da imate pod njim zračna letvena podloga. Ta kvalitetna vzmetnica namreč ne vpija vlage, temveč jo odbija, zato morate poskrbeti za zračenje, s čimer zagotovite najboljše spalne pogoje in dobro prezračenost lateks ležišča. Ker je klasično lateks ležišče nekoliko trše, tistim, ki imajo raje mehkejšo podlago, priporočamo lateks ležišča, razdeljena na posamezne različno trde cone. Na voljo je tudi ležišče s kombinacijo lateksa in kokosa, ki je priporočljivo za ljudi z večjo mišično maso ali manjšo telesno težo. Ob bok ležiščem iz spominske pene pa stopa tako imenovani spominski lateks, ki ima popolnima enake lastnosti kot pena. Lateks ležišča so priljubljena tudi zato, ker dolga leta ne izgubijo svoje elastičnosti.