Ravne strehe Strešna kritina

Kakovostna kritina je razlog za pravilno odvodnjavanje ravne strehe

Kritine za sanacijo ravnih streh in pravilno odvodnjavanje ravne strehe

Kritina ravne strehe ni popolnoma ravna, saj ima minimalni naklon, ki omogoča preprostejše odvodnjavanje ravne strehe. Ravne strehe so bile nekdaj sinonim za velemesta, danes pa se takšne kritine vse pogosteje pojavljajo tudi pri nas. Učinkovita ravna streha zagotovi optimalno bivalno ugodje in ščiti naš dom pred nezaželenim segrevanjem in toplotnimi izgubami. V podjetju Metrapan by Meltal se že vrsto let ukvarjamo s prodajo in montažo strešnih kritin, pritrdilnih materialov in krovsko kleparskih izdelkov. Naši krovci so kos vsakemu izzivu, ki ga prinašata montaža kritin ali sanacija ravnih streh. Kritine v našem podjetju dobite po ugodnih cenah in ne bo vam treba sklepati kompromisov med kakovostjo in ceno.

 

Pravilno odvodnjavanje in preprečevanje zamakanja ravne strehe

Ravna streha je izjemna dopolnitev domu, vendar nam lahko slaba kritina ravne strehe prinese več težav kot veselja. Le skrbno zasnovana streha bo poskrbela za pravilno odvodnjavanje ravne strehe in preprečila zamakanje ravne strehe. V naši obsežni ponudbi boste našli vse materiale za kakovostno izdelavo ali sanacijo ravne strehe. Na voljo so nosilne pločevine z različno pokrivno širino, višino vala in razmikom med vali. Večina novih lastnikov objektov z ravno streho se boji kakšno bo odvodnjavanje ravne strehe.

izdelava ravne strehe
Pri ravnih strehah moramo prej pomisliti tudi na odvodnjavanje.

 

Da bi preprečili zamakanje ravnih streh, imamo v ponudbi čaše za zadrževanje vlage, odlično toplotno izolacijo, strešne folije iz umetnih mas in elastomerne trakove. Čaše za zadrževanje vlage različnih dimenzij delujejo kot tlačno obremenljiva drenaža, medtem ko izolacijske plošče za ravne strehe poskrbijo za dobre toplotne in zvočne izolacijske lastnosti ravne strehe. Visoka tlačna odpornost toplotne izolacije preprečuje nastanek “tekalnih” poti, ki pogostokrat nastanejo pri mehkih izolacijskih snoveh in omogoča pravilno odvodnjavanje ravnih streh. Strešne folije so zaključni zaščitni sloj, ki ščiti objekt pred prezgodnjo sanacijo ravne strehe. Narejene iz umetnih mas so odporne proti UV žarkom in vraščanju korenin. Strešne folije so prevlečene s kopreno iz umetnih vlaken in armirane s sintetično tkanino. Na streho jih lahko mehansko pritrdimo, lepimo ali obtežimo.

 

Kakovostno krovstvo ravne strehe prepreči zamakanje in sanacijo

Ravna streha je vse bolj priljubljena zaradi raznovrstnih uporabnih zaključnih površin in njene vzdržljivosti. Čeprav se nakup ali sanacija ravne strehe sprva zdi precejšnja naložba, ima precej daljšo življenjsko dobo kot ostale strehe. Seveda je tu ključnega pomena dobro krovstvo. Ravne strehe namreč potrebujejo skrbno načrtovanje in izjemno natančno izvedbo zaključnih slojev. Slednji imajo odločilno vlogo pri ustreznem odvodnjavanju ravne strehe, saj je nad plastjo hidroizolacije položen sloj toplotne izolacije. V podjetju Metrapan by Meltal pri izdelavi ter sanaciji ravnih streh zagotavljamo najvišjo kakovost izdelkov, strešnih kritin in krovskih del. Topel, udoben in varen dom lahko realizira le zanesljivo krovstvo. Ravne strehe so okolju prijazne, zanesljive in trajne. Če si želite montažo ali sanacijo ravne strehe, nas pokličite in z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vprašanja.