Keramika za bazene
Bazeni

Keramika za bazene – zunanji in notranji bazeni s protizdrsno keramiko

Keramika za bazene mora biti predvsem protizdrsna. Oblika in barva je stvar okusa in zasnovanega stila. Zagotovo je najbolj priporočljiva keramika za bazene tista v svetlejših odtenkih ter ne prevelikih formatih.

Zunanji in notranji bazeni in njihova oprema so v zadnjih letih tako napredovali, da so sodobni keramični bazeni na voljo brez keramičnih ploščic. Keramika za bazene se je umaknila novim materialom. Prej lepljena, sedaj špricana keramika za bazene ne skrbi več za lep izgled, ampak konstrukcijsko ojača bazen. Več slojev različnega materiala skupaj napravi keramični bazen izjemno stabilen in tog ter istočasno dovolj elastičen. Vzdrževanje bazena pa je mala malica. Če k temu dodamo še premišljene oblike bazenov z obilico funkcionalnih in varnostnih detajlov ter doživljenjsko garancijo, dobimo družino Compass keramičnih bazenov Silver line in Gold Line.

Bazeni EMA – vsa oprema in tehnika na enem mestu

Keramika za bazeneNaše podjetje se ukvarja z bazeni, bazensko tehniko in z vrsto drugih aktivnosti, povezanih z bazeni. Osnovna oprema za bazene obsega: vgradne hidravlične elemente, filtrirne naprave, bazenske črpalke, bazenske spojne materiale in cevi. V bazensko tehniko pa sodijo bazenske strojnice, bazenski sesalci, keramika za bazene, solarni tuši, vodne atrakcije, pokrivala za bazene in pripomočki za ogrevanje in kemijsko pripravo bazenske vode. Prav tako opravljamo storitve, kot sta sanacija in vzdrževanje bazenov. Slednje je zelo pomembno, da bo redno in pravilno vzdrževanje pripomoglo k daljši življenjski dobi vašega bazena.

Bazeni – različna oprema za vzdrževanje bazenov

Vzdrževanje bazenov si olajšamo z namestitvijo bazenskih pokrival, ki jih uporabljamo ponoči ali ob slabem vremenu, ko bazen ni v uporabi. Pokrivala za bazene so enostavna za uporabo, saj so nameščena na poseben navijalni sistem, ki ga po potrebi izvlečemo in po uporabi navijemo nazaj.

Mrežasta pokrivala za bazene preprečujejo vnos nečistoč iz okolja, izolacijska solarna pokrivala pa preprečujejo izhlapevanje in ohlajanje bazenske vode. Bazensko pokrivalo, ki ga položimo na vodno gladino bazena, pa ne preprečuje le previsokih stroškov za energijo, ampak delujejo tudi kot odlična zaščita pred padci otrok in domačih živali v bazen.

Način pokritja bazena je smiselno izbrati glede na okolje, v katerem živite. Pokrivala za bazene, kot je denimo bazenska streha, so tako primerna za kontinentalno podnebje, kjer čez zimo zmrzuje. Pokrivala za bazene, kot so rolete in solarna pokrivala, pa so bolj primerna za podnebje z milo klimo, saj je zaradi relativno višjih temperatur bazen uporaben dalj časa.