Čista voda v bazenu
Bazeni

Čista voda v bazenu je nujna za brezskrbno čofotanje

Čista voda v bazenu je nujna za zdravju neškodljivo predajanje vodnim užitkom. Pitna voda, ki jo natočimo v bazen, je sama po sebi čista in higiensko neoporečna, kopalci in vplivi iz okolja pa so onesnaževalci vode. Voda, segreta na 20 do 30ºC, nudi idealno okolje za hitro razmnoževanje zdravju škodljivih glivic in bakterij.

Filtri za bazene zadržijo večino trdnih snovi in nesnage, ki je v vodi. Vendar pa filtracija bazenske vode ne more odstraniti snovi, ki so v vodi raztopljene, kot so znoj in urin, še posebej sončne kreme in kozmetična sredstva, ter snovi, ki v zunanji bazen pridejo z dežjem in vetrom. Da bo čista voda v bazenu ostala čista ter zdrava, prijetna za kopanje in lepa na pogled je potrebno skrbeti tudi za kemično obdelavo vode v bazenu s posebnimi sredstvi, posebej pripravljenimi za nego bazenske vode.

Čista voda v bazenu

Filtracija bazenske vode s filtri za bazene vsaj enkrat dnevno

Filtracija bazenske vode poteka tako, da filtrirna naprava vodo posesa v poseben rezervoar in jo nato potiska skozi filtrirni medij (filtri za bazene), ki delce zadrži, nato pa se voda vrne v bazen. Filtracija bazenske vode se zaključi, ko gre vsa voda v bazenu skozi opisani postopek. Celotna voda naj bi šla skozi filter vsaj enkrat dnevno, ob višjih zunanjih temperaturah in v obdobju, ko je bazen bolj obremenjen in je čista voda v bazenu ogrožena, pa tudi večkrat. Na pogostost filtriranja vpliva tudi velikost bazena, moč vodne črpalke in kapaciteta filtra.

S filtri za bazene določamo filtracijo bazenske vode, praznjenje bazena, spiranje filtra itd. Kako pomemben je pravzaprav filter, se zavemo šele, ko neha delovati. Čista voda v bazenu kmalu postane motna in že na videz nezdrava.

Čista voda v bazenu odvisna tudi od čistosti bazena

Čeprav filtri za bazene zadržijo veliko nesnage iz bazena, moramo bazen redno čistiti. Iz bazena je redno potrebno odstranjevati vso nesnago, ki se nabere na dnu bazena, v koških skimmerjev in v filtrih ter prelivnih kanalih pri prelivnih bazenih. V znanjih bazenih se nabere tudi veliko odpadlega listja, insektov, zemlje … Vse to je odlična podlaga za razvoj alg in nevarnih bakterij, zato je odstranjevanje nesnage iz bazena ena najvažnejših nalog za bistro in čisto vodo v bazenu. Pri tem vam bo v veliko pomoč sesalec za bazen.

V podjetju Ema d.o.o. boste dobili vse potrebno za vaš bazen. Tudi cevi za bazen, ki povezujejo elemente bazenske tehnike med seboj. Obiščite nas.