Izolacija

Izolacija temeljev

Kakovostna hidroizolacija vam bo prihranila ogromno težav

Izolacija temeljev mora nedvomno vključevati tudi profesionalno in skrbno izvedeno hidroizolacijo temeljev, ki predstavlja enega najpomembnejših elementov gradnje vsakega objekta.  To pa seveda ne pomeni, da si tudi toplotna izolacija temeljev ne zasluži posebne pozornosti. Mnogi namreč menijo, da je dovolj zgolj izolacija pod estrihi, vendar pa se v praksi pogosto izkaže, da ima tovrstna toplotna izolacija precej pomanjkljivosti. V večini primerov tako priporočamo dvojno izolacijo, torej izolacijo temeljev oziroma izolacijo temeljne plošče in pod estrihi.

Toplotna izolacija temeljev: temeljne plošče v kombinaciji z izolacijskimi ploščami

izolacijaCelovita izolacija temeljev postaja v gradbeništvu vse pogostejša, saj je to eden ključnih pogojev izgradnje nizkoenergijskih objektov. Pri tovrstni izolaciji temeljev gre v večini primerov za uporabo temeljnih plošč, ki so zelo uspešne pri preprečevanju toplotnih izgub. Izolacija temeljne plošče se nato izvede s pomočjo izolacijskih plošč primerne debeline (od 12 pa vse do 30 cm), ki jih polagamo pod temeljne plošče. Za doseganje učinkovite toplotne izolacije temeljne plošče je izredno pomembno, da so izolacijske plošče položene natančno, kar pomeni, da med njimi ni odvečnega prostora. Kombinacija toplotne izolacije temeljne plošče in pod estrihi bo tako poskrbela za minimalne toplotne izgube, kar je zagotovo eden glavnih ciljev sodobnih pristopov v gradbeništvu.

Kako poteka hidroizolacija temeljev?

Pravilno izvedena hidroizolacija temeljev, ki sledi plasti toplotne izolacije, je bistvena za prijetno, predvsem pa zdravju neškodljivo bivanje v določenem objektu. Rezultat površno izvedenega dela oziroma uporabe nekakovostnih materialov so namreč v večini primerov vlažni prostori, v katerih je nemalokrat prisotna celo plesen, zadrževanje v takšnih prostorih pa ima dokazane negativne vplive na človekovo zdravje. Za enega najučinkovitejših načinov izvedbe hidroizolacije temeljev se je izkazala uporaba samolepilne bitumenske hidroizolacije, ki jo najpogosteje uporabljamo tudi v podjetju Fibran, specializiranem za izvedbo različnih tipov izolacije.

Rešitve tudi za starejše objekte

Bi želeli izboljšati izolacijo stare hiše in tako znižati stroške, a ne veste dobro, kako se lotiti tega projekta? Tudi v tem primeru se lahko obrnete na naše podjetje. Na podlagi ocene stanja vam bomo predlagali najustreznejši način izolacije stare hiše. Cena tovrstne sanacije se sicer razlikuje od primera do primera, vendar pa se vam bo investicija na dolgi rok zagotovo obrestovala, tako v finančnem kot v zdravstvenem smislu.