izolacija ravne strehe
Strehe

Izolacija ravne strehe

Primerni le najkakovostnejši materiali

Ravna streha prinaša številne prednosti, zato postaja pri novogradnjah vse pogostejša izbira, medtem ko so bile ravne strehe v preteklosti precej manj razširjene, še posebej pri manjših objektih. Kaj je torej tisto, kar dela ravne strehe tako zelo privlačne? Predstavljamo vam nekaj glavnih prednosti, ki jih prinašajo, hkrati pa se lotevamo tudi vprašanja ustrezne (toplotne) izolacije strehe.

Več informacij na: fibran.si/ravna-streha

Razlogi za izbiro ravne strehe

Najpomembnejša prednost, ki jo prinaša ravna streha, je vsekakor pridobitev precejšnje funkcionalne površine, ki jo lahko izkoristite za poljuben namen, obenem pa bo morebitna kasnejša odločitev za dozidave tako precej lažja. Še posebej v poletnih mesecih se tovrstna streha izkaže za zelo pametno izbiro – površino lahko denimo izkoristite za postavitev lastnega bazena ali pa jo preprosto uporabite za prijetno poležavanje in uživanje v razgledu. Zelo priljubljene pa postajajo tudi t. i. »zelene strehe«, ki so okolju prijazne, obenem pa dokazujejo, da je urbanizacija povsem združljiva z ohranjanjem stika z naravo.

Izolacija in hidroizolacija ravne strehe zahtevata profesionalen pristop

izolacija ravne streheZa kakovostno in učinkovito toplotno izolacijo strehe, ki bo preprečila nepotrebne energetske izgube, je nujna obilica strokovnega znanja, združenega z dovolj izkušnjami, kar še posebej velja za ravno streho, pri kateri pa je seveda zelo pomembna tudi primerna hidroizolacija. Ravne strehe lahko namreč kljub številnim prednostim povzročajo tudi nemalo težav, če se odločimo za klasičen način izolacije ravne strehe, pri katerem hidroizolacija sledi sloju toplotne izolacije ravne strehe. To seveda pomeni, da je hidroizolacija ravne strehe neposredno izpostavljena različnim neugodnim dejavnikom iz okolja, ne da bi bila pred tem kakor koli zaščitena. Prav zato se precej bolj priporoča t. i. obrnjena ravna streha; toplotna izolacija je v tem primeru vgrajena nad hidroizolacijo ravne strehe, ki je tako zaščitena pred večjimi temperaturnimi nihanji, ultravijoličnimi žarki, kondenzacijo itd., posledično pa lahko govorimo o verjetno najbolj trajnostni rešitvi v tem hipu.

Kaj pa stroški?

In prav vidik trajnosti je tisti, ki ga morate upoštevati pri ceni izdelave ravne strehe, natančneje obrnjene ravne strehe. Cena izdelave velja tako na dolgi rok v povprečju za daleč najnižjo, saj vam bo tovrstna streha služila še dolga leta. V podjetju Fibran pri izdelavi izolacij uporabljamo le najkakovostnejše materiale, kar še dodatno prispeva k trajnosti vaše nove strehe, pri tem pa se trudimo ohranjati čim bolj dostopne cene. Vgradnja izolacij, ki je glavna dejavnost našega podjetja, pa ni vezana zgolj na strehe, ampak zajema celostno zaščito objektov – od fasad, tal, stropov in sten pa do napuščev ipd., na voljo pa smo vam tudi za večje projekte, denimo za vgradnjo ustrezne izolacije pri industrijskih objektih.