poceni ogrevanje
Ogrevanje in hlajenje

Poceni ogrevanje

Poceni ogrevanje lahko dosežete na različne načine, kateri sistem boste izbrali pa je odvisno od vaših potreb in finančnih zmožnosti. Zaradi ugodnih cen drv oz. lesne biomase je ogrevanje na drva relativno poceni. Ogrevanje na plin je prav tako ekonomična izbira, saj je priključitev plinske peči za centralno ogrevanje precej preprosto. Tisti, ki želijo investirati v poceni ogrevanje dolgoročno, pa lahko izberejo solarno ogrevanje. Sončna energije je namreč obnovljivi in povsem brezplačen vir energije. Če ne veste katero možnost izbrati, se oglasite v trgovini Na pot, kjer si lahko ogledate vse elemente različnih ogrevalnih sistemov in z veseljem vam bomo svetovali, kako doseči najcenejše ogrevanje hiše.

Več na www.napot.si/ogrevanje-na-drva.

Ogrevanje na plin – varčno in enostavno

Ogrevanje na plin je okolju občutno prijaznejše kot ogrevanj z drugimi fosilnimi gorivi, saj ne onesnažuje zraka in podtalnice. Plinske peči za centralno ogrevanje se enostavne priključijo na obstoječo infrastrukturo in so preproste za vzdrževanje. Za ogrevanje na plin ne potrebujete prostora za skladiščenje goriva, pač pa le ustrezen prostor za plinsko peč. Potrebno je le izbrati primerno peč, pri čemer vam bomo z veseljem in strokovno pomagali mi.

Solarno ogrevanje je naložba v prihodnost

Solarno ogrevanje nedvomno predstavlja nekoliko dražjo začetno investicijo, ki pa se v nekaj letih povrne. Poraba neizčrpne in brezplačne sončne energije predstavlja dolgoročno poceni ogrevanje, saj gre za sistem, ki po vgradnji ne ustvarja več dodatnih stroškov z vzdrževanjem. Zmanjšanje porabe fosilnih goriv in emisij so le še dodatne prednosti, ki jih solarno ogrevanje prinaša. Nihče ne more z gotovostjo trditi, da bo trenutno poceni ogrevanje s fosilnimi gorivi, lesom ali zemeljskim plinom, poceni tudi v prihodnje. V nasprotju s sončno energijo gre namreč za izčrpne vire, ki imajo spreminjajočo se ceno. Ker pa s sončno energijo pogosto ni moč zadostiti vsem potrebam po ogrevanju, se lahko odločite za kombinacijo. Relativno poceni ogrevanje predstavlja učinkovita kombinacija solarnega ogrevanja in ogrevanja na plin. obstajajo pa seveda tudi druge možnosti, katere si lahko ob pomoči naših svetovalcev ogledate v naši trgovini Na pot d.o.o.