Okvirji

Izdelava okvirjev za slike in fotografije po meri vaših želja

Imate doma slikarsko platno, sliko na papirju ali fotografijo? Uokvirite jih in dovolite, da vaši dragoceni spomini in izjemna likovna dela zasijejo v najlepši luči. Privoščite jim pravi okvir, ki se ustrezno poda k sliki in poudari njeno bistvo.

Podjetje Okviri V d.o.o. je prav naslov za vas. Izdelava okvirjev za slike in fotografije je pri nas strokovna, kakovostna in hitra, predvsem pa cenovno ugodna. V naši ponudbi boste našli izjemno pester nabor najrazličnejših okvirjev. Prepričani smo, da se bo kateri izmed njih podal tudi vašemu likovnemu delu ali fotografiji.

Naši leseni okvirji za fotografije in slike dosegajo visoka profesionalna merila, saj so izdelani natančno in iz izjemno kakovostnega lesa. Vrhunske kakovosti pa so tudi naši aluminijasti okvirji, ki jih tako kot lesene izdelujemo po meri. Vsak okvir za sliko ali fotografijo izdelamo v najkrajšem možnem času, po končanem delu pa vam ga tudi dostavimo.

Izdelava okvirjev za slike

Okviri za fotografije – okvirjanje fotografij zahteva nekoliko več pozornosti

Okvirji za fotografije in slike v našem podjetju nastajajo po enostavnem in hitrem postopku. Gre za oblikovanje primerne kombinacije okvirja, paspartuja, stekla in fotografije oz. slike. Izdelava okvirja za fotografijo sicer zahteva še nekoliko več pozornosti. Fotografije je namreč najprej treba kaširati, torej nalepiti oz. povaljati na podlago. Za podlago uporabljamo kaširno peno, brez katere bi se fotografija v okvirju zaradi vpliva zračne vlage sčasoma nagubala. Kaširan izdelek ima daljšo življenjsko dobo tudi zato, ker je zaščiten pred trganjem in mečkanjem.

Za okvirjanje fotografij je zelo pomembna uporaba paspartuja, s katerim ločimo fotografijo od stekla. S tem preprečimo, da bi se fotografija zalepila na steklo in se poškodovala. Paspartu je okvir iz kartona, ki ima pomembno vlogo pri videzu izdelka, saj sliko oz. fotografijo obdaja in služi kot okno, skozi katerega gleda podoba.

Zelo preprosta je tudi izdelava okvirjev za slike na platnu. Podokvir, na katerem je napeta slika, vstavimo v okvir in ga pritrdimo na hrbtni strani. Slike na platnu se uokvirjajo brez stekla, saj so uporabljene tehnike (akril, olje, print na platnu) obstojne in ne potrebujejo mehanske zaščite.

Okviri d.o.o. – vrhunska izdelava okvirjev po meri za vaše najljubše slike in fotografije. Obiščete nas lahko tudi na spletni strani. Vabljeni!