Varovanje objekta

Hišni alarm in zaščitite svoj dom

Vlomi v stanovanjske in poslovne stavbe so vedno pogostejši, zato je dober hišni alarm postal nepogrešljiv del vsake stavbe. Če želimo, da je naš dom varen, je najboljša rešitev hišni alarm, lahko tudi brezžični alarmni sistem, ki vključuje tudi IR senzor gibanja. Hišni alarmni sistem je lahko v objektu tudi del tako imenovane pametne napeljave oziroma inštalacije. Vanjo so vključeni protipožarni sistem, protivlomni sitem, nadzorne kamere, klimatizacija, ogrevanje, senčila, računalniška mreža in še marsikaj. Če pa takšne inštalacije ne želite, vam seveda lahko ponudimo samostojen hišni alarm, ki bo zanesljivo odgnal vlomilce in vas opozoril na nezaželene goste.

Hišni alarm – sestavni deli in funkcija

Namen vsake alarmne naprave je, da lastnika objekta opozori na nezaželeno dogajanje in obenem odžene vlomilca. Hišni alarm je sestavljen iz osrednje centralne enote, tipkovnice, sirene in seveda senzorjev, ki zaznajo neustrezno dogajanje v hiši. Senzorji lahko na primer zaznajo nasilno odpiranje vrat ali oken, IR senzor gibanja pa zazna kakršno koli premikanje. Ko se odločite za hišni alarm, se projektiranja in nameščanja nikar ne lotite sami, saj bo le dobro nameščen hišni alarm ustrezno zaščitil vaš dom ali poslovno zgradbo. Obrnite se na naše strokovnjake v Mobicomu, ki bodo poskrbeli, da bo celoten sistem zasnovan tako, da bo vaša hiša varna.

Brezžični alarmni sistem

Sodobna tehnologija pogosto omogoča brezžično delovanje naprav. Tudi hišni alarm je lahko takšen. Njegov namen oziroma funkcija sta popolnoma enaka kot pri običajnem sistemu. Razlika je le, da deluje brezžično. To pomeni, da lahko brezžični alarmni sistem oziroma hišni alarm namestite tudi, če ga niste načrtovali že ob gradnji objekta. Njegova prednost je, da ne zahteva gradbenih posegov. Izbirate lahko med tremi različicami: lahko nadgradite žični sistem z brezžičnim, izberete brezžični hišni alarm z integrirano tipkovnico in sireno ali pa popolnoma brezžični sistem. Tako boste brez neprijetnega poseganja v stene za dodatno napeljavo kljub vsemu dobili varen in zanesljiv protivlomni sistem.

Brezžični alarmni sistem