Notranja steklena vrata
Vrata

Elegantna notranja steklena vrata z ojačenim steklom

Naš dom je prostor v katerem preživimo večino našega časa, zato je pomembno, da se v njem počutimo varno in udobno. Predvsem v zimskih časih, ko so dnevi krajši od noči v našem domu primanjkuje vir  naravne svetlobe. Z umetnimi svetili lahko poskrbimo, da je naš dom svetel za vsakdanje dejavnosti kot je branje, kuhanje, gledanje televizije, učenje itd. Naravna svetloba pa poleg tega, da nam osvetli prostor, nas tudi navda z energijo in izboljša naše počutje.

Steklena vrata

Steklena vrata prostor osvetlijo in mu dodajo eleganco

Vsi se strinjamo, da svetli prostori v našem domu igrajo pomembno vlogo. Steklena notranja vrata pa še dodatno povečajo preglednost v prostoru, kar povzroči, da se prostori optično povečajo. V svoj prostor lahko vključimo steklena vrata za pridih elegance ali če nam primanjkuje svetlobe. Steklena notranja vrata omogočajo neposredno prepletanje naše notranjosti z zunanjostjo, saj omogočajo večji pretok svetlobe, ter izboljšajo osvetlitev. Vrata so lahko izdelana v klasični obliki z odprtino za steklo ali pa so v celoti steklena in nameščena na masivni podboj z okovjem za steklo, ki imajo zelo modern izgled. Med zadnje trende sodijo tudi steklena vrata z raznimi gravurami in vzorci. Steklo je lahko peskano, jedkano, dimljeno, strukturno, prozorno ali barvno. Uporabljeno steklo mora biti kaljeno, ki je odporno na udarce. Čisti se preprosto, hitro in učinkovito s sredstvi za čiščenje stekla.

Steklena vrata različnih oblik

Steklena vrata so lahko klasična notranja vrata oziroma nihajna, lahko pa si omislimo tudi steklena drsna vrata. Prostore pa lahko med seboj pregradimo s steklenimi stenami, namesto, da uporabljamo klasične zidake ali knauf.

Steklena drsna vrata

Notranja steklena drsna vrata so idealna rešitev, ki pride prav v manjših prostorih ali na mestih, kjer ne želite, da vam zavzamejo prostor, ki bi ga sicer potrebovala za odpiranje. Steklena drsna vrata prostoru dodajo več funkcionalnosti in estetike.

Notranja steklena vrata

Drsna vrata so lahko enokrilna, enokrilna s fiksnim delom ali pa dvokrilna. Izbirate lahko med različnimi kaljenimi stekli, ki so lahko peskana na nešteto različnih načinov, tudi v kombinaciji les – steklo obstaja pa tudi možnost gravure vzorcev po vaših željah ali posebnega potiska foto motivov. Elegantna, praktična in atraktivna steklena drsna vrata so v celoti prilagojena prostoru in željam.

V našem podjetju imamo na voljo vrata izdelana iz 8 mm kaljenega stekla, ki so veliko varnejša od tistih izdelanih iz navadnega stekla. V naši ponudbi najdete tudi notranja lesena, furnirna in delta vrata.

Steklena drsna vrata za kopalnico

Drsna vrata so v bivalnih prostorih že prava stalnica, saj njihovo odpiranje ne zmanjšuje prostora, kar še kako dobro pride v manjših stanovanjih. Zato je se je trend drsnih vrat pojavil tudi v kopalnicah. K lepim kopalnicam se odlično podajo steklena drsna vrata. Ker so tudi kopalnice načeloma manjši prostori, nam pogosto odpiranje nihajnih vrat odvzema prostor v kopalnici, ali pa zapira prosto pot na hodniku.

Prednost drsnih vrat za kopalnico pred nihajnimi vrati je tudi ta, da drsna vrata omogočajo prezračevanje kopalnice, brez, da bi odprta vrata kogar koli ovirala. To lahko pride prav, saj večina kopalnic poleg okna, nima urejenega prezračevanja, ki bi omogočil pretok vlažnega zraka iz prostora.

Pomembna vprašanja v zvezi s steklenimi drsnimi vrati

Notranja steklena vrata

Pred vgraditvijo steklenih drsnih vrat pa si je smiselno postaviti nekaj naslednjih vprašanj.

  • Ali želite ohraniti prvotno velikost svojih trenutnih vrat ali pa razširiti odprtino za povečan dotok dnevne svetlobe ali boljši pretok zraka?
  • Kako pomembna vam je trajnost in vzdrževanje?
  • Ali iščete povečano energetsko učinkovitost?
  • Koliko vam je pomembna barva ?

Osnovno poznavanje materialov in ostalih elementov, je pomemben prvi korak. Zato si na hitro, da vam to malce olajšamo, poglejmo materiale, ki jih lahko izberete za izdelavo drsnih vrat.

Klasična nihajna in drsna vrata z lesenim podbojem ali brez podboja

Steklena nihajna ali drsna vrata z lesenimi podboji za zaprtje prostora brez izgube svetlobe. Takšna vrata se lahko montirajo tudi neposredno na zidno odprtino. Se cenovno najbolj ugodna rešitev.

Klasična nihajna in drsna vrata z ALU podbojem ali brez podboja

Klasična nihajna ali drsna vrata z ALU podboji se vgrajujejo predvsem v velike prostore, kjer želimo poskrbeti za več svetlobe, pri prehodih v zimske vrtove in na terase.

Steklene predelne stene s klasičnimi nihajnimi ali drsnimi steklenimi vrati

Steklena predelna stena poskrbi za moderen in eleganten videz. Primerne so za namestitev v prostorih, kjer je potrebna razdelitev le teh – običajno v pisarnah in drugih poslovnih prostorih.

Predelne stene zagotavljajo dobro zvočno izolativnost, v kombinaciji s klasičnimi nihajnimi ali pa z drsnimi vrati, kombinirajo pa se lahko tudi z različnimi drugimi materiali (les, kovina, mavec…).

Pomične steklene stene in drsna vrata za terase

Steklene stene so res osupljive. Zaradi svoje sposobnosti, da pomagajo širiti bivalne površine, vse bolj pridobivajo na popularnosti. Na voljo so v različnih slogih, vsak od njih pa ima svoje prednosti, odvisno od tega, kako nameravate uporabiti prostor.