Delovanje toplotne črpalke
Ogrevanje in hlajenje

Delovanje toplotne črpalke

Delovanje toplotne črpalke je energetsko učinkovito in varčno

Delovanje toplotne črpalkeDelovanje toplotne črpalke je mogoče razložiti povsem preprosto. Ogrevanje s toplotno črpalko je najlažje primerjati z delovanjem hladilnika, le da je delovanje toplotne črpalke obrnjeno in sicer, toplotna črpalka prenaša toploto iz enega vira v drugega s spremembo agregatnega stanja. Za ogrevanje s toplotno črpalko potrebujete toplotni izvor, glede na to pa ločimo tudi različne vrste toplotnih črpalk. Če si želite ogrevati varčno, se odločite za toplotno črpalko, ponjo pa stopite v podjetje Iblo. Prijazno vam bomo svetovali pri nakupu, poskrbeli za brezhibno montažo in kasneje za vzdrževanje.

 

Ogrevanje s toplotno črpalko – zelena investicija

V primerjavi z drugimi viri ogrevanja je odločitev za ogrevanje s toplotno črpalko ugodna investicija, saj iz okolice jemlje obnovljive vire. Delovanje toplotne črpalke je izredno energetsko ekonomično, to pomeni, da boste prihranili tako pri obratovanju kakor tudi vzdrževanju. Ogrevanje s toplotno črpalko je mogoče v novogradnjah kakor tudi v obstoječih objektih, vgradnja pa ne predstavlja bistvenega posega v stavbo. Priključimo jo lahko na radiatorje ali talno gretje. Za delovanje toplotne črpalke potrebujemo uparjalnik, kompresor, kondenzator in dušilnik. Zmotno je misliti, da toplotno črpalka za stanovanje ni primerna, ali da potrebujete veliko prostora. V naši ponudbi najdete dve vrsti toplotnih črpalk, in sicer glede na način montaže. Toplotna črpalka ima lahko zunanjo enoto oddaljeno od stavbe, ki je povezana z notranjo enoto nekje v hiši. Druge vrste toplotnih črpalk pa so brez notranje enote. Kjer ni dovolj prostora za notranjo enoto, črpalko postavimo ob stavbo in vodno povezavo napeljemo direktno v notranjost.

 

Katere vrste toplotnih črpalk poznamo?

Toplotna črpalka sprejema oziroma uporablja vire iz okolice in toplotno energijo oddaja v prostor. Toplotni izvori so lahko voda, zemeljska toplota ali zrak. Ogrevanje s toplotno črpalko je tako ekološko in povsem zdravju ter okolju neškodljivo. Samo delovanje toplotne črpalke je ne glede na izbiro toplotnega izvora enako, vendar pa si glede na izbrani toplotni vir oglejte, katere vrste toplotnih črpalk so najustreznejše za vas, ali je to zrak/voda, voda/voda ali zemlja/voda. Ko se boste odločili za svojo toplotno črpalko, bomo mi poskrbeli za brezhibno delovanje. Toplotne črpalke iz naše ponudbe sodijo med najkvalitetnejše črpalke, odlikuje jih ugodna in enostavna montaža ter vzdrževanje.