Varovanje objekta

Alarmi za hiše – žični in brezžični hišni alarmi

Alarm za hišoAlarmi za hiše so vse pogostejša metoda preventivnega varovanja premoženja. Njihova glavna funkcija pa pravzaprav ni varovanje doma, ampak obveščanje oz. opozarjanje na nepooblaščeno približevanje ali vlom.

Hišni alarmi so lahko brezžični ali žični. Pri žičnem alarmnem sistemu so posamezne komponente z alarmno centralo povezane z vodnikom, brezžični hišni alarmi pa teh vodnikov ne potrebujejo, saj so komponente z alarmno centralo povezane frekvenčno. Slednji so enostavni za uporabo, njihova montaža pa je hitra, saj poteka brez vrtanja. Brezžični alarmi za hiše so zato odlična rešitev za končana stanovanja in hiše, v katerih ne želimo na novo vrtati in pripravljati električnih inštalacij, ali za objekte, kjer inštalacija hišnih alarmov ni mogoča. Brezžični hišni alarmi so primerni tudi za varovanje vikendov, jaht in jadrnic ter druge lastnine, kjer ni električnega napajanja.

Alarmi pa nimajo le funkcije opozarjanja o morebitnem vlomu. Z njimi lahko na daljavo upravljate tudi s centralnim ogrevanjem, odpiranjem vrat, vklopom ali izklopom drugih naprav, možno je celo neopazno prisluškovanje. V primeru izpada električnega toka hišni alarm ne izgubi svoje povezave, saj se napaja preko adapterja in tako deluje še 24 ur po izpadu. Alarmi za varovanje doma v primeru vloma lahko tudi kličejo in predvajajo na odzivniku posneto sporočilo ali pa pošiljajo prednastavljena SMS sporočila na izbrane številke.

Glavno kontrolno enoto predstavlja alarmna centrala

Brežični hišni alarmŽe najbolj osnovni alarmi za hiše vsebujejo številne zanimive in uporabne funkcije, kot so možnost priklopa žičnih in brezžičnih senzorjev ter možnost klicanja preko telefonskih linij. Premorejo tudi brezžični daljinski upravljalnik in žični PIR-senzor, ki med drugim zazna živali mase do 25 kilogramov.

Hišni alarmi so v glavnem sestavljeni iz alarmne centrale s pozivnikom za prenos alarmnih informacij na pooblaščeni varnostni center, tipkovnice za vklop, izklop in nadzor sistema ter poljubnega števila brezžičnih IR-senzorjev za zaznavo gibanja. Pri izbiri ustreznega hišnega alarmnega sistema je treba največ pozornosti posvetiti alarmni centrali, saj ta predstavlja glavno nadzorno enoto protivlomnega sistema.

Izberite zanesljiv in učinkovit sistem za varovanje doma. Obiščite Mobicom d.o.o., kjer so vam na voljo brezžični alarmi za hiše DCS, ki jih odlikuje vrhunska kakovost.