Okna Senčila

Zunanje žalucije ščitijo vaš dom in denarnico

Pravijo, da so okna duša doma, zakaj jih torej ne bi učinkovito zaščitili in s tem hkrati še okrasili? Z uporabo zunanjih žaluzij boste svoj dom zaščitili pred vročino in tudi varčevali z energijo saj poleti ne boste potrebovali dodatnega hlajenja. Ravno tako pa pozimi, ob spuščenih žaluzijah, toplota ne bo uhajala iz vašega domovanja.

Ne le to, v kolikor niste ravno jutranji človek, vam žaluzije lahko vaše jutro tudi podaljšajo. Recimo, da jih v petek zvečer popolnoma zaprete, to pomeni, da boste lahko v soboto zjutraj nemoteno spali, saj vas sončni žarki ne bodo dosegli.

Ne le to, zunanje žaluzije poudarijo ter posodobijo izgled vaše fasade, vaša okna pa ščitijo tudi v najbolj nepredvidljivih vremenskih razmerah. Poskrbijo pa tudi za dodatno zvočno izolacijo, saj popolnoma zastrte odbijajo zvok ter mu preprečujejo vstop v vaše domovanje.

Zunanje žaluzije po meri še dodatno okrasijo vaš dom

Dejstvo je, da vsak želi urejen dom, ki ni vizualno privlačen samo znotraj pač pa tudi zunaj. Ljudje skrbimo, da je naša okolica urejena, saj nas to pomirja in daje občutek ugodja ter domačnosti.

Zunanje žaluzije po meri tako pomenijo samo še neko dodatno vrednost, ko govorimo o izgledu vašega doma. Poleg izbire dimenzij in tipa lamele, je tudi izbor barve velikega pomena. Kot okvir vašim oknom in dodatek vaši fasadi je namreč pomembno tudi to, katero barvo izberete, ne samo za lamele, pač pa tudi za barve maske, vodil ter zaključne letve in palic.

Dodaten plus pa je seveda še dejstvo, da lahko zunanje žaluzije po meri uporabite na vseh oblikah oken, ne samo na tistih klasičnih, pač pa tudi na oknih nepravilnih oblik.

Dodaten plus je tudi dejstvo, da lahko z njimi prihranite prostor, še posebej če je vaše domovanje manjše. Že samo njihovo ime pove, da so žaluzije nameščene na zunanji strani oken in na vaši notranji okenski polici ne bodo zasedala dodatnega prostora.

Diskretne žaluzije v oknu poudarijo vaš prostor

Z uporabo žaluzij, ki so montirane v okenski okvir se vam odpre veliko možnosti, saj so lahko popolnoma diskretne, z izbiro prave barve pa lahko dopolnijo vaš prostor. Seveda je potrebno najprej dobro premisliti, kje so žaluzije sploh potrebne. Ne le iz vidika izgleda, pač pa tudi iz popolnoma ekonomične strani, torej na katero nebesno stran okno gleda in kako bo dodatek žaluzij vplival na samo energijo v hiši.

Imate tudi možnost podometne vgradnje žaluzij, kar pomeni, da je maska žaluzije prekrita ter hkrati vgrajena v fasado.

Medle žaluzije ščitijo pred radovednimi pogledi

Dom je kraj kjer se počutimo varne in, ki nam nudi zasebnost ter nas varuje pred zunanjim svetom. Je kraj, kjer smo lahko takšni, kot smo in se popolnoma sprostimo. Žal pa temu ni vedno tako. V kolikor se vaše domovanje nahaja blizu ceste, ali pa so sosedje bližje, kot bi si morda želeli, se potreba po dodatni zasebnosti še poveča. In tukaj medle žaluzije. Lahko so notranje ali zunanje žaluzije, važno je da zunanjemu opazovalcu zastrejo oz. zameglijo pogled v vašo notranjo – delujejo kot medle žaluzije. Opcij za takšno zaščito je ogromno, poleg že omenjenih zunanjih in notranih žaluzij, so tukaj še rolete, zunanji in notranji screen roloji, plise zavese ter lamelne zavese. Tako imenovane medle žaluzije vam torej zagotovijo zasevnost v lastnem domu in poskrbijo, da lahko za zastrtimi okni zares počnete vse kar želite, brez sramu in strahu pred neželenim občinstvom.

Zunanje žaluzije različnih dimenzij se prilagodijo vašemu domu

Potreba po zunanjih oz. Katerihkoli žaluzijah se veča in s tem se seveda veča tudi ponudba. Vedno več ljudi se tako odloča za žaluzije po meri, saj si tako zagotovijo, da bo njihov dom zagotovo zasijal v najboljši možni luči in žaluzije pa bodo celoten videz kvalitetno dopolnile ter se prilagodile vašim željam. Ne le, da lahko prilagodite dimenzije zunanjih žaluzij svojim potrebam, pač pa lahko tudi izbirate samo obliko dimenzij. Torej kakšna bo oblika lamele in celo kakšna bo njena trdnost ter kako točno bo celotna žaluzija pozicionirana. Vse to vpliva tudi na odtekanje vode in čiščenje, z uporabo dodatne gume pa celo na zvok žaluzij ob zapiranju oziroma odpiranju.

Skratka, zunanje žaluzije poskrbijo, da sta tako vaš dom, kot tudi denarnica na varnem, saj ščitijo pred hrupom, pozimi ohranjajo toploto ter poleti poskrbijo, da sonce ne ogreje vašega prostora preveč. Zagotavljajo vam tudi dodatno mero zasebnosti in vam omogočajo da se v lastnem domu zares počutite brez skrbi. Poleg tega lahko z njihovo pomočjo dlje počivate ali pa celo ustvarite ambientalno svetlobo, za bolj intimno vzdušje. Izgled vašega doma dopolnijo in z njihovo pomočjo lahko vaš dom zares izstopa.