Zaščita in vzdrževanje ravne strehe
Izolacija Strehe

Zaščita ravne strehe

Zaščita ravne strehe – kako se zaščititi pred zamakanjem?

Najbolj elegantna zaščita ravne strehe je verjetno ta z vgradnjo sistema za odkrivanje puščanja s katerim boste lahko takoj in natančno odkrili kje zamaka vaša streha in tako preprečili nadaljne poškodbe. Kakšno sestavo ravne strehe izbrati in kakšna naj bo dodatna zaščita ravne strehe, ki že stoji?

 

Zaščita in vzdrževanje ravne streheSistemi za odkrivanje puščanja za zaščito ravne strehe

Danes vodotesnost ravne strehe omogočajo sodobni materiali in tehnologije gradnje, vendar pa lahko pri neustrezni izvedbi ravne strehe pride do zamakanja v konstrukcijo stavbnega objekta. Zato je pametno da v strešno izolacijo namestimo tudi varnostni sistem ProtectSys.

 

Najboljša zaščita je čimprejšnje popravilo ravne strehe

Ko začne streha puščati, je potrebno ukrepati takoj, preveriti kje ne tesni in zagotoviti čim prejšnje popravilo ravne strehe. S ProtectSys lahko odkrijemo natančno lokacijo puščanja in s takojšnjim popravilom ravne strehe preprečimo vdor vode v območje izolacijske plasti. Ko je voda enkrat v izolacijski plasti, sčasoma začne propadati tudi konstrukcijska sestava ravne strehe.

 

Brezžična zaščita ravne strehe

ProtectSys WM je sistem za brezžični nadzor in zaščito ravne strehe. Enote s termometri in higrometri merijo temperaturo in relativno vlažnost znotraj in zunaj izolacijske plasti. Podatki se z radijskim signalom posredujejo do centralne enote in nato preko GSM-ja v centralni računalnik. Iz tako pridobljenih podatkov lahko sklepamo o stanju in morebitni potrebi po popravilu ravne strehe.

 

Zaščita ravne strehe ki je integrirana v izolacijo

Za zaščito ravnih streh naše podjetje uporablja visokoprevodni material, ki ga vstavimo neposredno pod hidroizolacijo. Zraven sta še kontrolna plošča in kontrolni jašek. Visokoprevodna materiala ki ju uporabljamo sta dva. Izberemo ju glede na hidroizolacijski sloj. V primeru uporabe bitumenskih membrane za hidroizolacijo, bomo za ločilni stroj uporabili elektroprevodni filc. Ko je hidroizolacija iz bitumenskih membranskih trakov pa uporabimo jekleno mrežo. To je tako imenovani Protect Sys B, ki ga priporočamo za sestavo vase ravne strehe.