alu vhodna vrata
Vrata

Za katera vhodna vrata se je pri nakupu najbolje odločiti?

Ko se srečamo s potrebo po zamenjavi vhodnih vrat ali pa se soočamo z namestitvijo novih vrat pravzaprav ugotovimo, da nam trg ponuja ogromno možnosti, med katerimi lahko izbiramo. Da se odločimo pravilno je potrebno seveda poznati karakteristike vseh vrat, ki so nam na trgu ponujena. Veliko ljudi se dan danes odloča za namestitev alu vrat, pogosto pa se ljudje odločajo tudi za pvc vhodna vrata ali lesena vrata. Vendar se je pred nakupom enih ali drugih smiselno prepričati ali so izbrana vrata res tista, ki nam bodo ponudila največ prednosti.

Alu vrata se lahko pohvalijo z izjemno obstojnostjo in modernim dizajnom

Aluminijasta vrata so za mnoge izjemno privlačna predvsem zaradi svojega nadvse sodobnega videza, ki prepriča tako mlajšo kot starejšo generacijo, alu vrata pa se zato nameščajo tako v hiše kot tudi v večstanovanjske objekte. Največja in že na daleč najbolj opazna prednost vrat, ki so narejena iz aluminija je stabilnost in seveda obstojnost. Takšna vrata imajo namreč zelo dolgo življenjsko dobo in so hkrati zanimivega dizajna, ki ga lahko pred samim nakupom izberemo tudi sami.

Še pred nekaj leti se je govorilo o tem, da so aluminijasta vrata slabo izolativna, vendar je z napredkom materialov in tehnologij izdelave ta negativna karakteristika alu vrat že preteklost, sodobna alu vrata so namreč izjemno dobro izolativna. Tako so danes alu vrata primerna resnično za vsak dom, saj omogočajo tako toplotno in zvočno prevodnost, kar pomeni precejšen prihranek pri energiji, obenem pa nam takšna vrata zagotavljajo mir pred zunanjim, velikokrat zelo hrupnim svetom. Omeniti velja tudi, da so vrata, narejena iz aluminija, odporna prav na vse zunanje vremenske pojave in se lahko tako pohvalijo še z dolgo življenjsko dobo.

alu vhodna vrata

Pozabiti ne smemo niti na izjemno enostavno vzdrževanju aluminijastih vrat. Le ta je potrebno tu in tam le počisti z vlažno krpo, drugega vzdrževanja pa aluminijasta vrata pravzaprav ne potrebujejo. Poleg tega bodo vrata, narejena iz aluminija, naš dom tudi izredno dobro zaščitila pred vlomilci, varna pa so tudi kar se tiče ognja.

Alu vrata lahko dan danes naročimo v najrazličnejših velikostih, oblikah in barvah. Tudi, če v ogromni izbiri vrat, ki nam je dan danes na voljo, ne najdemo alu vrat, ki bi bila primerna za naš dom, se lahko v različnih podjetjih dogovorimo tudi za izdelavo vrat po meri. Vrata po meri bodo zadostila vsem našim željam pa tudi potrebam objekta, ki ga z vrati opremljamo. Pri naročilu vrat po meri se lahko odločamo tudi o različnih barvah vrat, gravurah in vzorcih, s katerimi lahko vhodna vrata še dodatno popestrimo in jih polepšamo, posledično pa popestrimo tudi celoten objekt.

Pri nakupu vrat moramo poskrbeti tudi, da so vrata varna

Z napredkom tehnologij so se razvili tudi različni sistemi odklepanja oz. zaklepanja vrat, ki jih lahko naročimo skupaj z alu vrati. Tako dan danes ni več nujno, da se odločimo za naročilo alu vrat na ključ, pač pa se lahko odločimo tudi za vrata na kartico ali morda celo na prstni odtis.

Vidimo lahko, da so vrata narejena iz aluminija pametna investicija

Pred nakupom vhodnih vrat moramo torej pomisliti na to, da so vhodna vrata varčna, varna in da sovpadajo z objektom v katerega jih bomo vgradili. Ne glede na to, za kakšno izvedbo vrat se odločamo in kam jih bomo vgradili – v vsakem primeru bo naš objekt zaživel na novo. Ker je izjemno veliko možnosti izvedbe alu vrat, tako pri sami kombinaciji, vgradnji in dimenzijskih prilagodljivosti, izbiri barve in varnosti, je velika prednost pri nakupu tudi ta, da so narejena resnično izključno po željah kupca. Alu vrata so zares nekaj posebnega, saj se imenitno podajo v prav vsako bivalno okolje in pristajajo na prav vsak stanovanjski, pa tudi na poslovni objekt. Ali vrata ustrezajo vsem visokim varnostnim in izolacijskim zahtevam. Z nakupom vrat iz aluminija si prihranimo kar nekaj nepotrebnih stroškov.

Aluminijasta vhodna vrata

Pri nakupu vrat moramo nekaj pozornosti nameniti tudi montaži

Seveda pa pri nakupu vrat ni pomemben zgolj izgled in funkcionalnost vrat, pač pa tudi njihova montaža. Dobro je, da se montaže izbranih vrat loti za to usposobljena oseba – monter vrat. Vse dobre lastnosti vrat, pa naj bodo vhodna, garažna, dvoriščna, industrijska ali druga, pridejo do izraza le, če so vrata strokovno, kakovostno in estetsko vgrajena. Navadno že podjetja sama ponujajo monterja vrat, v kolikor pa temu ni tako se je bolje obrniti na profesionalca, kot pa se lotiti montaže vrat kar sami. Montaža je pomemben sestavni del nakupa, zato svetujemo, da se pri prodajalcu pozanimate, kako zagotavljajo montažo in kaj to pomeni za garancijo izdelka. Seveda pa je ob sami montaži pomembno tudi, kako je urejeno servisiranje vrat v primeru tehničnih težav in kako ima podjetje, ki nam je vrata prodalo, urejeno garancijo.