Keramične ploščice

Vrtanje v keramične ploščice

Za vrtanje v steklo ali keramične ploščice moramo imeti ostre in zelo trde svedre, ki omogočajo natančno vrtanje. Keramične ploščice so namreč specifičen material, zato moramo uporabiti specialne svedre in vrtanje v keramične ploščice opraviti previdno. Le tako bomo delo opravili kakovostno in brez nepotrebnih poškodb, tako da nadaljnja menjava keramičnih ploščic ne bo potrebna.
Diamantno vrtanje v keramične ploščice predstavlja odlično rešitev za vse, ki želite natančno in tiho, predvsem pa tiho vrtanje v beton ali ploščice. Diamantno brušeno trdokovinsko rezilo svedra skrbi za natančno navrtavanje in preprečuje zdrs svedra. Oblika svedra bolj spominja na puščico kot na običajen sveder. Takšen sveder je idealen za vrtanje v vse mehke do srednje trde keramične ploščice.

Kako najlažje izvesti vrtanje lukenj v keramične ploščice

Vrtanje lukenj v keramične ploščice izvedemo najlažje tako, da mesto, kjer bomo vrtali, prelepimo z lepilnim trakom. Če pleskarski trak nalepite na mesto vrtanja, boste z navadnim svinčnikom mnogo lažje označili točko vrtanja. Druga prednost zaščitnega traku je, da vam omogoči vrtanje brez bojazni, da bi ploščica počila. V primeru, da boste vrtali v še posebej trde ploščice priporočamo uporabo najprej tanjšega svedra in nato svedra potrebne dimenzije.
Pri vrtanju se ustvarja tudi umazanija od vrtanja, ki pada na tla zato si lahko pomagamo z lepilnim trakom, post it listkom, papirjem, ki ga nalepimo na steno.

Vrtanje v keramične ploščice

Keramične ploščice – drsnost še zlasti pomembna pri zunanjih ploščicah

Izbirate zunanje keramične ploščice? Drsnost površine je bistvena zlasti na zunanjih stopnicah in mestih dostopa do vrat. Izberite keramične ploščice, katerih drsnost je čim manjša, kar lahko razberete iz oznak, in sicer oznako R oz. CTE, ki označuje višino naklonskega kota, nevarnega za zdrs. Višja kot je oznaka, manjša je drsnost keramične ploščice.
V zadnjih letih se predvsem za terase in balkone pogosto uporabljajo gresporcelan oziroma granitogres ploščice, ki se od običajnih keramičnih ploščic razlikujejo predvsem v trdoti in vpijanju vode. Njihova prednost se kaže v protizdrsni strukturi, ki je mat ali reliefna.
Protizdrsne keramične ploščice zagotovo pripomorejo k večji varnosti, saj v primeru dežja, snega ali zmrzali nudijo varnost pred padci in s tem povezanimi morebitnimi poškodbami.

Ali bi radi imeli nove keramične ploščice? Barvanje keramičnih ploščic je enostavna, hitra in cenovno ugodna rešitev. Druga možnost pa je seveda nakup novih keramičnih ploščic. Pri nas so na voljo različne keramične ploščice, med njimi tudi keramične ploščice 20×50. Polaganju kermaičnih ploščic sledi fugiranje, ki mora biti strokovno izvedeno.

keramične ploščice drsnost