Izolacija ravne pohodne strehe
Ravne strehe Strešna kritina

Ravne strehe

Izolacija ravne pohodne streheRavne strehe med ljudmi včasih prebujajo določen strah, saj se veliko sliši o tem, da ravne strehe puščajo. Toda resnica je takšna, da so ravne strehe prav tako zanesljive kot poševne. Res pa je, da mora biti izolacija ravne pohodne strehe izvedena popolno. Izvedba ravne strehe je pomembnejša kot izvedba poševne strehe, ker je kritina ravne strehe položena v zelo nizkem naklonu, zato voda z ravne strehe na hiši odteka počasneje kot s poševne strehe. Še več. Na izolaciji ravne pohodne strehe včasih celo zastajajo manjše količine vode, kar pomeni, da je v primeru slabe izvedbe pohodne ravne strehe zamakanje takoj tu. In voda ne pozna milosti, saj povsod najde pot, če ta seveda obstaja.

Ravne strehe prepustite le najboljšim izvajalcem

Ravne strehe bodo uspešne in učinkovite, če bo uspešna in učinkovita izvedba pohodne ravne strehe. Zato je prav, da ravno streho na hiši tesni le tisti izvajalec, ki je primerno izkušen in ustrezno strokovno podkovan. Zelo pomembno je, da tisti, ki polaga izolacijo ravne pohodne strehe, ne improvizira in res izvaja detajle, ki so v skladu s stroko in v skladu z navodili proizvajalca kritine ravne strehe. Improvizacija je zelo rizična in lahko vodi v težave. Tega pa si še najmanj želi investitor oziroma stanovalci v objektu, saj je puščanje strehe vedno ena najbolj neprijetnih stvari, ki se lahko zgodi.

Izolacija ravne pohodne strehe in sanacija

Ravne streheČe se vam je zgodila neprijetnost, da je vendarle prišlo do puščanja vaše ravne strehe, je na vrsti sanacija. Sanacija je lahko zelo draga in dolgotrajna. Včasih se zgodi, da tisti, ki sanacijo izvaja, na objekt hodi dlje časa in s pomočjo eksperimentov išče luknje, medtem ko vaša streha kar ne neha puščati. In tako minevajo dnevi, tedni ali celo meseci. Zato je pametno, da sanacijo izolacijo ravne pohodne strehe opravi izvajalec, ki premore vrhunsko tehnologijo za odkrivanje napak na ravni strehi. Tako bo sanacija opravljena hitro, učinkovito in brezhibno ter – kar je seveda zelo pomembno – z najmanjšimi možnimi stroški.