vgradne omare z drsnimi vrati
Vgradne omare

Vgradna omara – odlična rešitev za maksimalen izkoristek prostora

Vgradna omara po meri predstavlja odlično rešitev za različne potrebe pri opremljanju bivalnih prostorov. Ker so dimenzije vgradne omare po meri prilagojene danemu prostoru, bo vgradna omara popolnoma zapolnila prostor, od tal do stropa ter od stene do stene. Vgradne omare po meri je možno vgraditi praktično kamor koli – v hodnike, predsobe, otroške sobe, spalnice in dnevne sobe. Še zlasti nepogrešljiva je vgradna omara v mansardi. Za odlično rešitev pa se je izkazala tudi vgradna omara pod stopnicami.

Vgradna omara je po zaslugi svoje funkcionalnosti in maksimalnega izkoristka prostora postala praktično nepogrešljive. Vgradna omara pa ne predstavlja zgolj prostora za shranjevanje, temveč tudi izviren in estetski element. Za vgradne omare po meri se po navadi odločijo tisti, ki želijo v prostor, ki ga opremljajo, pripeljati eleganco in moderen videz, obenem pa praktičen kos pohištva. Še posebej priljubljena je kotna vgradna omara z drsnimi vrati, ki bo prostor izkoristila praktično v celoti.

vgradne omare

Vgradna omara z drsnimi vrati, s klasičnimi vrati ali brez vrat

Vgradne omare imajo lahko klasična ali pa drsna vrata, možna pa je tudi izdelava vgradne omare brez vrat. Pri izdelavi vgradne omare z drsnimi vrati uporabljamo številne barvne kombinacije in materiale, med drugim iveral, steklo in pleksi steklo. Drsna vrata so vpeta v vodila, ki so lahko ali privita ali lepljena v strop ali v tla. Omaro lahko opremimo tudi z ogledalom in tako optično povečamo prostor. Notranjost vgradne omare je brez hrbtišča, tal in stropa, v njej pa se lahko nahaja neomejeno število polic, obešalnih palic, predalov in predelnih sten. Tla se izdelajo izključno na željo stranke.

Izdelava pohištva po meri je res nekoliko dražja, vendar vam takšno pohištvo omogoča maksimalen izkoristek prostora ter proste roke pri izbiri kombinacije in pri načrtovanju. Cena vgradnih omar je najbolj ugodna, če bomo omaro postavili med dva zidova. Tako bo prihranek pri materialu največji, saj vgradna omara ne bo zahtevala stranic, hrbtišča ter stropa in tal. Cena vgradnih omar pa je lahko še ugodnejša, če se boste odločili za navadno belo barvo. Na ceno pa vpliva tudi notranjost vgradne omare. Cena izdelave vključuje le standardno opremo, kot je:

  • neomejeno število polic in predelnih sten,
  • drsna vrata v izvedbi iverala,
  • izmera, prevoz in montaža.

Dodatki, kot so predali, košare in obešalniki, pa se zaračunajo posebej po veljavnem ceniku za vgradne omare. Cenik lahko dobite v našem salonu pohištva.

vgradne omare z drsnimi vrati

Vgradna omara – načrtovanje njene izdelave na podlagi vaših potreb

Pred izdelavo vgradne omare po meri je poleg cenika treba upoštevati vrsto drugih dejavnikov. Za lažje načrtovanje vam svetujemo, da pregledate svoja oblačila in dodatke, ki jih imate trenutno shranjene po različnih omarah. Preverite, ali so vaša oblačila daljša ali krajša, kako težak je vaš plašč in koliko prostora utegne zavzeti športna oprema. Smiselno je torej narediti seznam in vnaprej ugotoviti, kaj potrebujete, saj se boste tako lažje odločili, ali potrebujete več obešalnikov ali več polic. Dobro je tudi razmisliti, koliko ljudi bo vgradno omaro uporabljalo in kje bo vgradna omara z drsnimi vrati stala. Še zlasti priljubljena je postala vgradna omara pod stopnicami.

Pri načrtovanju vgradne omare po meri vam bodo v veliko pomoč naše bogate izkušnje, na podlagi katerih bomo v našem podjetju našli rešitev tudi tam, kjer boste sami že zdavnaj obupali.

Vgradna omara – odlična rešitev v mansardi

V mansardi so vgradne omare po meri resnično nepogrešljive. Mansardno stanovanje je namreč prostor, kjer se srečamo s poševninami, dimniškimi zidovi, prekladami, veznimi stenami in podobnimi gradbenimi elementi, ki nam na prvi pogled onemogočajo maksimalni izkoristek prostora. A samo na prvi pogled. Z izdelavo vgradne omare bomo kar se da najbolje izkoristili dani prostor. Izdelava bo sicer zahtevala nekoliko več premiščljenega načrtovanja, ki pa se bo zagotovo izplačalo, saj so rešitve dobre in zelo zanimive.

Vgradna omara pod stopnicami

Na prostor pod stopnicami v veliko domovih kar nekako pozabimo. Ne najdemo prave ideje, kako bi ga uporabili, kvečjemu potisnemo vanj kakšen sesalnik, metlo ali vedro. Če vaše omare pokajo po šivih, lahko prostor pod stopnicami izkoristite kot podaljšek garderobne omare. Vgradite lahko izvlečne predale, kamor pospravite čevlje in sezonska oblačila. Če je prostor pod stopnicami zazidan in je na voljo samo stena, pa jo opremite z obešalnimi kljukicami; namestite tudi nižje, da jih bodo lahko dosegli mlajši družinski člani. Takšno steno lahko res izkoristite do zadnjega kotička. Dodajte ji še ogledalo, kamor se boste lahko pogledali, preden zjutraj odhitite v svet.

Vgradna omara po meri je minimalistična, funkcionalna in praktično nepogrešljiva – pika na i dovršenosti bivanja v vašem domu. Vgradne omare Venge vas bodo zapeljale s prestižnimi materiali, celovitostjo linije in modernim dizajnom. Kakovostna izdelava pohištva po meri je rezultat 10-letne tradicije ter izkušene ekipe zaposlenih.