vgradne omare po meri drsna vrata
Ograje

Vgradne omare – po meri izdelano pohištvo omogoča popoln izkoristek prostora

Vgradne omare po meri omogočajo popoln izkoristek prostora, predvsem pa predstavljajo način, kako prilagoditi omaro vašim potrebam. Vgradne omare se od klasičnih ločijo po tem, da navadno nimajo stranic, hrbtišča in podstavka. Zaprte so z drsnimi vrati, ki so pripeta na vodila, ta pa pritrjena na tla in v strop ter pri odpiranju ne zavzemajo prostora. Za pritrjevanje polic in vmesnih stranic se tako večinoma uporabljajo stene, ki zamejujejo omaro. Poleg tega da je prostor dobro uporabljen, lahko pozabimo na nabiranje prahu na omari, pod ali za njo.

Ker je vgradno omaro možno vgradti kamor koli, jo lahko najdemo pod stopnicami, na hodniku, v otroških sobah, spalnicah in dnevnih sobah. Še zlasti nepogrešljiva je vgradna omara v mansardi. Mansardno stanovanje oz. mansarda je namreč prostor, kjer se srečamo s poševninami, dimniškimi zidovi, prekladami, veznimi stenami in podobnimi gradbenimi elementi, ki nam na prvi pogled onemogočajo maksimalni izkoristek prostora. A samo na prvi pogled. Življenje v stanovanju neposredno pod streho je namreč lahko zelo prijetno, če je mansarda in vsa oprema v njej pravilno načrtovana in izdelana. Izdelava vgradne omare po meri v masardi sicer zahteva nekoliko zahtevnejše načrtovanje, saj moramo upoštevati poševne stene in manjše višine prostorov, ki pa se nam izplača, saj so rešitve dobre in zelo zanimive.

Vgradne omare z drsnimi vrati – drsna vrata iz stekla med najbolj priljubljenimi

Vgradna omara se lahko odpira s pomočjo drsnih ali pa s pomočjo klasičnih vrat. Za drsnimi vrati se skriva razkošje različnih možnosti razporeditve polic, obešalnikov, shranjevalnih košar. Vgradne omare z drsnimi vrati iz stekla delujejo estetsko in moderno. Prav pri drsnih vratih iz stekla je na voljo vse več različnih izvedb stekla.

Steklo za polnilo vrat je v zadnjih letih postalo zelo priljubljeno. A pozor, steklo mora biti kaljeno ali imeti protilomno folijo. V nasprotnem primeru obstaja velika nevarnost poškodb, saj lahko steklo ob močnejšem udarcu poči. Navadno prosojno steklo se za vgradne omare ne uporablja, nekateri pa se odločijo za jedkano in tripleks steklo (dve navadni plasti stekla, med njima je peskana folija), velikokrat pa tudi barvano.

vgradne omare po meri

Pogosta je uporaba barvnih folij, za katere pa velja, da so le začasna rešitev. Nanašajo se namreč z vodo, zaradi česar se čez nekaj let lahko začnejo pojavljati lise ali zbledijo. Uveljavlja se tudi lasersko graviranje stekla ali ogledal, vzorci s peskanjem na steklu, ki jih izdela steklar.

Za polnilo vrat je primerno tudi pleksi steklo, vendar je treba upoštevati, da gre za umetni material, ki se na prevelikih površinah začne kriviti. Prav tako se poleti razteza in pozimi krči. Pleksi steklo se elektrostatično naelektri, zato nase vleče prah. Priporočljivo ga je čistiti z antistatičnim čistilnim sredstvom in mehko krpo, saj je tudi dokaj občutljivo.

Vgradne omare – najbolj ugodno do vgradne omare po meri

Cena vgradne omare je najbolj ugodna, če bomo omaro postavili med dva zidova. Tako bo prihranek pri materialu največji, saj vgradna omara ne bo zahtevala stranic, hrbtišča ter stropa in tal. Cena izdelave vgradne omare po meri pa je lahko še ugodnejša, če se boste odločili za navadno belo barvo. Na ceno pa vpliva tudi notranjost vgradne omare. Cena izdelave vključuje le standardno opremo, ki vključuje neomejeno število polic in predelnih sten, drsna vrata v izvedbi iverala, izmero, prevoz in montažo. Dodatki, kot so predali, košare in obešalniki, pa se zaračunajo posebej po veljavnem ceniku.

vgradne omare po meri drsna vrata

V primeru, da vgradne omare po meri ni mogoče vgraditi od stene do stene, pa jo zaključimo s stranicami v prilegajoči se barvi.

Načrtovanje vgradne omare zahteva nekaj premisleka

Pred načrtovanjem vaše nove vgradne omare vam svetujemo, da pregledate svoja oblačila in dodatke, ki jih imate trenutno shranjene po različnih omarah. Naredite seznam in vnaprej ugotovite, kaj potrebujete, saj se boste tako lažje odločili, ali morda potrebujete več obešalnikov ali polic. Skratka, pred izdelavo poceni vgradne omare je treba upoštevati vrsto dejavnikov, v Mizarstvu Venge pa vam zagotavljamo, da bomo ne glede na vaše želje našli rešitev za vsak prostor vašega doma. Pohvalimo s elahko s 15-letno tradicijo izdelovanja kakovostnega pohištva po meri.

Vsaka izdelava pohištva po meri pa potrebuje podroben izvedbeni načrt, ki ga na podlagi naročnikovih želja in zahtev pripravi arhitekt. Ta na podlagi vaših želja, pa tudi na podlagi lastnega znanja, izkušenj in idej, pripravi idejni predlog vaše vgradne omare po meri. Temu sledi predstavitev 3D-izrisa v računalniškem programu, ki ga naročnik skupaj z arhitektom pregleda. Ko je idejni osnutek potrjen, se pripravi še izvedbeni načrt z vsemi detajli. Ko se odločite za končno različico, s katero ste popolnoma zadovoljni, se začne dejanska izdelava pohištva po naročilu.

Pohištvo po meri je res nekoliko dražje, vendar vam omogoča maksimalen izkoristek prostora ter proste roke pri načrtovanju in pri izbiri kombinacije. Obiščite našo spletno stran in si oglejte tako vgradne omare po meri kot našo ostalo ponudbo. Vabljeni!